Decorbouwers Zittesje Revuu raken op stoom

In november van dit jaar worden in schouwburg De Domijnen weer 9 uitvoeringen gegeven van de driejaarlijkse Zittesje Revuu.

De titel van en het script voor de revue werden in januari al gepresenteerd. Op basis daarvan werden de rollen verdeeld en konden de acteurs al aan de slag met het leren van hun teksten. Maar ook op andere vlakken worden er achter de schermen allerlei voorbereidingen getroffen.

Een van de omvangrijkste klussen is het maken van de decorstukken. Kartrekker van de decorploeg Leon Beursgens: “Op basis van het script hebben we voor elke scene uit de revue een aantal schetsen en miniatuurstukken gemaakt. Die zijn in samenspraak met regisseur Nicole Schurgers-Op den Kamp tot stand gekomen. En nu zijn we druk bezig alle decorstukken op ware grootte te bouwen.”

schaalmodellen
Schaalmodellen van de decorstukken

Een groep van maar liefst 24 vrijwilligers laat sinds 21 juni de handjes wapperen. De Sittardse optochthal dient daarbij als bouwplek. “Nu alle carnavalswagens zijn afgebroken passen de kale wagens mooi naast elkaar achter in de hal en hebben we de ruimte die we nodig hebben om te kunnen bouwen.”

Tijdens de zeer geslaagde revue van 2016 (Oppe Tied) werd gebruik gemaakt van een draaiend podium. Daardoor kon tijdens een lopende scène het decor voor de volgende scène aan de achterkant alvast worden opgebouwd, zodat decorwisselingen de voorstelling niet vertraagden. Dat was voor de revue van dit jaar echter geen optie, zodat decorwisselingen pas mogelijk zijn na afloop van een scène. Toch zal het publiek er maar weinig van merken, omdat het verhaal tijdens de decorwisselingen gewoon verder zal gaan.

Beursgens verwacht dat de ‘dekaorploug’ in de loop van augustus alle decorstukken klaar heeft, zodat ze in september kunnen worden gebruikt wanneer de groepsrepetities starten. Die vinden eveneens plaats in de optochthal.

De voorstellingen van de Zittesje Revuu Hoog bezuik vinden plaats op 8910151617 en 222324 november in de schouwburg in Sittard. Kaartverkoop aan de kassa van de schouwburg of via de website www.dedomijnen.nl. Met uitzondering van de matineevoorstelling op 24 november beginnen alle voorstellingen om 20:00 uur.

Kaarten bestellen

Cookieinstellingen