Expositie miniaturen beroemde voetbalstadions in Fortuna Museum

Peter Helwig bewondert zijn maquette van het EK-stadion in Warschau.
Peter Helwig bewondert zijn maquette van het EK-stadion in Warschau.
Foto: Fortuna Museum

Voetballiefhebber Peter Helwig exposeert op 2 en 3 november ongeveer vijftig exemplaren van zijn fraaie zelfgebouwde miniaturen van beroemde stadions.

De miniaturen zijn te bewonderen in het Fortuna Museum, in het stadion van Fortuna Sittard.

Helwig reist sinds zijn jeugd stad en land af om gerenommeerde voetbaltempels en een thuiswedstrijd van de club in kwestie te bezoeken. Overal koopt hij het bouwpakket om thuis mee aan de slag te gaan en een miniatuurversie van het bezochte stadion te bouwen. Het is een tijdrovende bezigheid.

Zijn grootste trots is Nou Camp in Barcelona. Old Trafford in Manchester is zijn andere grote liefde. Om het speciale bouwpakket van Old Trafford te bemachtigen is de verzamelaar tot het uiterste moeten gaan. Andere blikvangers zijn onder andere San Siro in Milaan, de Kuip in Rotterdam, Bökelberg in Mönchengladbach, Mestalla Valencia, Dortmund, Glasgow, Londen, Amsterdam Arena en bijvoorbeeld de stadions in München, Napels, Stockholm, Brussel en Rome of Parijs. De schaal van de miniatuurstadions is plusminus 1 op 200. Elke maquette is voorzien van een omschrijving van het stadion.

Peter Helwig organiseert de expositie in samenwerking met het Fortuna Museum. Hij is beide dagen aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en het bouwen van de miniaturen te promoten. Volwassenen en jongeren zullen verbaasd staan.

De entree voor de expositie inclusief museumbezoek bedraagt 5 euro. Kinderen van 6 tot en met 17 jaar mogen voor 3 euro naar binnen. Jongens en meisjes jonger dan 6 jaar onder begeleiding van een volwassene hebben gratis toegang, net als de leden van Fortuna SC op vertoon van hun card. De tentoonstelling is beide dagen geopend van 10:00 tot 15:00 uur. Het museum is gevestigd in het stadion van Fortuna Sittard, Milaanstraat 120 Sittard.

Cookieinstellingen