Concert door trio Santres in oude Salviuskerkje

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 24 november aanstaande geeft pianotrio Santres om 15:00 uur een concert in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Pianotrio Santres bestaat ui Aya Kitaoka (viool), Sofía Lluciá Roy (cello) en Anna Michels (piano). Het concert wordt gegeven in samenwerking met Conservatorium Maastricht.

Pianotrio Santres is een trio met een unieke klankkleur dankzij de Japanse, Spaanse en Schotse achtergronden van de drie vrouwelijke leden van dit ensemble en hun liefde voor de klassieke muziek. Ze hebben een breed scala aan repertoire, houden er met name van om “onbekende schatten” uit het klassieke repertoire te ontdekken, om zo ook de muziek van minder bekende componisten aan het publiek te laten horen en hiervoor waardering te creëren!

Het trio werd opgericht door Anastasia Safanova samen met de studentes Aya Kitaoka (viool), Sofía Lluciá Roy (cello) en Anna Michels (piano). Er ontstond vanaf het begin een hechte band tussen Aya, Sofía en Anna. Ze worden momenteel gecoacht door de Russische Anastasia Safanova, pianiste en docente, evenals door de Nederlandse (alt)violist en dirigent Henk Guitart, voormalig lid van het Schönberg Kwartet, beiden verbonden aan het Conservatorium Maastricht. Lees verder onder de foto.

Santres Trio

Sinds de oprichting heeft het trio succesvol deelgenomen aan competities, educatieve projecten en heeft het talrijke concerten gegeven. In oktober 2018 heeft Pianotrio Santres de tweede prijs ontvangen bij de ‘VII Anton Garcia Avril International Chamber Music Competition’ in Spanje, met aansluitend een concertreis naar Zaragoza, alwaar ze o.a. een masterclass hebben gegeven aan de muziekschool ‘Manuel de Falla’. Voor het komend seizoen staan concerten gepland in Nederland, Zaragoza, Edinburgh en Tokyo.

Tijdens het concert op 24 november in het Salviuskerkje brengen de musiciennes van Trio Santres onder andere twee meesterwerken uit het trio-repertoire, enorm in stijl contrasterend, maar even levendig van sfeer. Hun energieke spel en uitstraling zullen zorgen voor een spannende zondagmiddag.

Programma

  • E.Elgar: Salut d’Amour;
  • W.A. Mozart: Piano Trio KV. 502 in B flat major;
  • F.Mendelssohn: Piano Trio No.1 in D minor

Zondag 24 november 15.00 uur
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2 6141 AT Limbricht
Entree: 12,50 euro; bij reserveren: 10,00 euro
Reserveren: [email protected]
Info: www.salviuskerkje.nl, telefoon 046 4588423

Cookieinstellingen