Bert van Soest onderscheiden met Ziepesjprènger

<em>Sonja en Bert van Soest en voorzitter Hans Schörgers van De Mander</em>
Sonja en Bert van Soest en voorzitter Hans Schörgers van De Mander
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Volgens de Sittardse Culturele Vereniging de Mander heeft Sittardenaar Bert van Soest zich buitengewoon ingezet voor de Sittardse cultuur.

Reden voor De Mander om Bert van Soest te onderscheiden met de Ziepesjprènger, de jaarlijkse onderscheiding die de Mander uitreikt aan personen die zich onderscheiden door hun inzet voor het in stand houden van de Sittardse cultuur.

Over de laureaat zei vice-voorzitter Seph Castro van De Mander het volgende: Bert van Soest is een sociaal mens, een verbinder die vrijwel altijd voor anderen klaar staat. In zijn aanpak is hij zakelijk, vasthoudend en rechtdoorzee. Als Bert van Soest je zijn medewerking heeft toegezegd, dan kun je volledig op hem rekenen. Bert is een echte organisator, een pure ‘regelneef’, die bovendien goed met onverwachte situaties weet om te gaan.

Eigenschappen die hem ongetwijfeld goed van pas komen bij zijn voorzitterschap van de Zittesje Revuu en bij het organiseren van menige start en finish van Nederlands grootste wielerronde, de BinckBank Tour (voorheen Eneco Tour en daarvoor de Ronde van Nederland), die mede door zijn toedoen vele jaren lang (tot en met vorig jaar) elk jaar de gemeente aandeed als etappeplaats. Mede door de inspanningen van Bert is Sittard een echte wielerstad geworden. Verder stond Bert in de jaren tachtig mede aan de wieg van het Sittardse Filmhuis, waarvan hij jaren voorzitter is geweest.

Bert van Soest is de 24e inwoner van Sittard die De Ziepesjprènger krijgt toegekend. Eerder werd de Ziepesjprènger onder andere uitgereikt aan Fernao Schmeits, Harrie Bronneberg, Wim Clerx, Jan van Kempen, Lou Colaris, Ger Heilkens, Ben Bartholomeus, Hub Geurts, Theo van de Wiel, Jean Willems, Wil Pastwa, Wil Krekels, Ed van den Ende, Peer Boselie, Guus Janssen, Jules Hendriks, Patrick Werdens, Fred den Rooijen en afgelopen jaar aan Lejao Beursgens.

Cookieinstellingen