The Scrooge Xperience – A Christmas Carol Show by Artamuse

Hanenhof, Geleen
Hanenhof, Geleen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op vrijdag 20 december presenteert Artamuse van 19:00 tot 20:30 uur in Geleen de pilot première van The Scrooge Xperience – A Christmas Carol show.

Deze muzikale show, begeleid door een professionele verteller, is een samenwerking tussen leerlingen en docenten muziek en dans. Geïnspireerd op de muppetversie van het klassieke kerstverhaal gaat u genieten van een klassiek koor, een openhartig orkest, veel kleine en grote dansers en een verrassende vertelstem.

De repetities zijn in volle gang. Muziekdocenten Harrie Spronken – die op 1 december zijn 40-jarige jubileum vierde – en Frank Habets arrangeren de muziek zo dat hún leerlingen ermee uit de voeten kunnen. En vooral uit de stem, want het dansgedeelte is in handen van Angelique Coenen. Ouders maken of zoeken zelf kleding bij elkaar. De verteller kijkt naar de tekst, schrapt en herschrijft waar nodig. Iedereen werkt samen, en dat maakt het een bijzonder project.

The Scrooge Xperience is een unieke samenwerking: tussen mensen, tussen disciplines en tussen tijden. Toen en nu. Hier en daar. Zij en wij. Om uiteindelijk allemaal samen te komen, zoals de kerstgedachte nu eenmaal bedoeld is. Hoe kun je zo’n verhaal beter vertellen dan aan de hand van een anti-kerst-held: de oude vrek Scrooge. Misschien zijn we allemaal wel eens hard en koud, net als de winter zelf.

De Artamuse leerlingen laten je hart snel smelten. The Scrooge Xperience – A Christmas Carol show is een eenmalig event. Tickets kosten 5 euro per stuk en zijn te bestellen bij de avondkassa of telefonisch of per mail vooraf: 0464230100, [email protected].

Cookieinstellingen