Henk Vossen uit Tegelen Ere-Ambassadeur Cultuur Limburg

Foto: P. Coenen (Own work) [CC BY-SA 3.0] via Wikimedia Commons / SGN

Tegelnaar Henk Vossen (74) wordt door de Provincie Limburg benoemd tot Limburgs Ere-Ambassadeur op het gebied van cultuur.

De versierselen werden hem vandaag uitgereikt door deputé Robert Housmans (schutterijwezen). Dat gebeurt bij gelegenheid van de nieuwjaarsborrel voor de vrijwilligers van het Schutterijmuseum in de voormalige Sint Rochuskerk te Steyl.

Henk Vossen krijgt de onderscheiding uit waardering voor zijn bijzondere verdiensten en inzet op het gebied van schutterijcultuur in Limburg. Ondernemer en bekend rallyrijder Vossen is telg uit een Tegelse sigarenmakersfamilie en directeur van het Belfeldse bedrijf Helichem. Henk Vossen is daarnaast sinds 1997 voorzitter van de stichting Schutterij Museum in Steyl. Als zodanig heeft hij zich ingezet om schutterij-organisaties, schuttersbonden, schutterijen maar ook particulieren en lokale en provinciale overheden te binden aan het museum.

Aanvankelijk was het museum gevestigd in het voormalig klooster Oud Sankt Gregor in Steyl, maar dat brandde in 2008 af. Een groot deel van de collectie kon worden gered en ondergebracht in het huidige museum in de voormalige Sint Rochuskerk. Vanaf het begin heeft Vossen er voor gepleit om het museum multifunctioneel te gebruiken. Zoals voor concerten, exposities, vergaderingen en andere bijeenkomsten. Ook zijn er leskisten gerealiseerd voor scholen en jeugdorganisaties.

De Provincie heeft het museum indertijd mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage. “Door de inzet van Henk Vossen is dus twee keer een nieuwe accommodatie voor het schutterijmuseum gerealiseerd,” memoreert gedeputeerde Housmans. “Hiermee vervult hij een ambassadeursrol voor het behoud van de schutterijcultuur in Limburg en zorgt hij ervoor de kernwaarden van het Limburgse schutterswezen nog steviger verankerd zijn in onze cultuur.”

Bron: persbericht Provincie Limburg

Cookieinstellingen