Winkeliers centrum Sittard luiden de noodklok

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ruim honderd winkeliers en vastgoedeigenaren in het centrum van Sittard zijn onder de noemer van Red Ós Zitterd een petitie gestart om de leegloop in het centrum te stoppen.

Sinds de gemeente de parkeertarieven heeft verhoogd lopen de bezoekersaantallen terug en dreigt een neerwaartse spiraal: minder bezoekers, minder winkeliers, nog minder bezoekers en dus ook minder parkeeropbrengsten voor de gemeente…

Eerder trokken de ondernemers van de Steenweg al aan de bel en werden door de winkeliers van deze straat verschillende acties ondernomen om de gemeente op andere gedachten te brengen wat het parkeerbeleid betreft. Tot dusver tevergeefs.

Onder de noemer van Red Ós Zitterd (ROZ) bieden ondernemers en winkeliers bezoekers van het centrum een petitie ter ondertekening aan, waarmee zij het College van B&W en de gemeenteraad duidelijk willen maken dat er met zeer veel spoed iets moet gebeuren. Niet alleen aan de te hoge parkeertarieven, maar zeker ook aan de rol van de BOA’s, die volgens sommige winkeliers en bezoekers van het centrum als roofdieren jagen op eenieder die de parkeerduur overschrijdt.

De ondernemers zijn zich overigens ook bewust van het feit dat ze zelf ook kunnen bijdragen aan een verbetering van het winkelklimaat in de Sittardse binnenstad. Zo zouden de winkels altijd op hetzelfde moment állemaal open moeten zijn en moet er worden gestreefd naar meer variatie in het winkelaanbod. ROZ wil dat het centrum van Sittard het meest klantvriendelijke en positieve winkelcentrum van Limburg wordt.

Aanstaande donderdag gaat ROZ flyers uitdelen op de donderdagmarkt en in maart wordt de petitie overhandigd aan de gemeenteraad.

Cookieinstellingen