Regionaal honderd vacatures in Transport en Logistiek

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De krapte op de arbeidsmarkt in de transport- en logistieke sector is ronduit schrijnend te noemen.

Bedrijven die op zoek zijn naar beroepschauffeurs komen met name in Midden- en Zuid-Limburg steeds dieper in de problemen. Osseforth Opleidingen deed onderzoek naar deze situatie. Want ondanks de subsidies in de transportsector is er bij veel transport- en touringcarbedrijven nog steeds een structureel tekort aan chauffeurs.

Tijd dat ondernemers de handen in elkaar slaan om tot een oplossing op regionaal niveau te komen. In samenwerking met UWV organiseert Osseforth voor de tweede keer een Meet & Greet. Het doel is valkuilen weg te nemen voor die Midden- en Zuid-Limburgse werkgevers, door een kennismaking te realiseren die past bij de praktijk. Bezoekers ervaren wat werkgevers uit de sector te bieden hebben. En krijgen een helder beeld van welk bedrijf een verstandige keuze is, gebaseerd op hun persoonlijke omstandigheden.

Middels onder andere een VR-bril, lezingen van diverse werkgevers en zelf ‘rijden’ in een vrachtwagensimulator proeven geïnteresseerden aan mogelijke toekomstperspectieven. Ook is het mogelijk vooraf in te schrijven voor een proefles vrachtwagen, bus of trekker. Deze Meet & Greet is op Donderdag 5 maart van 15:00-19:00 uur in Elsloo (adres: Business Park Stein 165).

Deelnemende bedrijven zijn onder andere UWV, Nedlin, Alert, Wiertz, Profcore, Olympia, SlangenTours, DoenUitzendorganisatie en 247cd.

Kijk op de website van osseforth.nl/meet-greet voor inschrijfmogelijkheden.

Cookieinstellingen