Tijd voor een goed gesprek – inloopmoment Bronnerhof in Leeswinkel Born

Foto: Hospice Bronnerhof

Van 16 tot 21 maart is het de Week van de Zorg. In deze week verplaatst Bronnerhof de keukentafel van Bronnerhof naar de Leeswinkel in Born.

Daar zijn op 18 en 21 maart hun vrijwilligers aanwezig met aandacht, informatie en een interactief spel. Een kop koffie of thee staat klaar. Je bent van harte uitgenodigd voor een goed gesprek.

Landelijk is er de laatste tijd veel aandacht voor voorlichting en gesprekken met als thema: Begin eens een goed gesprek over het einde. Ook het Ministerie van Volksgezondheid voert hier een campagne over. Zij gebruikt hierbij een filmpje met als titel: Ik heb te horen gekregen dat ik dood ga, maar tot die tijd leef ik.

In bijna thuis huis Bronnerhof wordt er ook veel gesproken over de grote dingen van leven en dood. Ze zeggen: “Aan onze keukentafel worden heel wat serieuze gesprekken gevoerd, maar ook veel gelachen. Wij zijn een hospice, en bij ons gaan mensen dood, maar het leven staat bij ons centraal. Om dat leven van onze gasten tot het einde toe zo goed mogelijk te laten zijn”.

De keukentafel van Bronnerhof is op de volgende data en tijdstippen in Leeswinkel in Born:

  • woensdag 18 maart van 14:00 tot 16:00 uur
  • zaterdag 21 maart van 10:30 tot 13:00 uur.

Loop gerust binnen.

Cookieinstellingen