Voorlopig geen bezoek meer welkom in ziekenhuizen Zuyderland

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In Zuyderland Medisch Centrum is bezoek vanaf maandag 16 maart 08:00 uur tot nader bericht niet meer toegestaan. Dat meldt de directie op de website van het ziekenhuis.

De maatregel geldt voor alle ziekenhuislocaties van Zuyderland. Deze maatregel is nodig om de opmars van het corona-virus in de ziekenhuizen van Zuyderland een halt toe te roepen en alle patiënten, medewerkers en bezoekers te beschermen. Eerder werd eenzelfde maatregel al afgekondigd voor de zorgcentra van Zuyderland.

Polikliniek- en andere afspraken gaan zonder tegenbericht gewoon door.

Snelle verspreiding coronavirus

De regering heeft ingrijpende maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ondanks alle maatregelen neemt het aantal besmettingen (ook regionaal) snel toe. Daarbij blijkt de verspreiding in hoge mate onvoorspelbaar te zijn. Verder wordt aangenomen dat de verspreiding de komende weken ook landelijk alleen maar toeneemt.

Omdat binnen Zuyderland de gezondheid en veiligheid van patiënten, medewerkers en bezoekers altijd voorop staat, is op basis van alle ontwikkelingen besloten om in geen enkele ziekenhuislocatie nog bezoek toe te staan.

In een fase van ongerustheid en angst is direct contact van mens tot mens belangrijk, zo beseft men bij Zuyderland terdege. Daarom was het een moeilijk besluit om bezoek voorlopig te weren. “Maar in deze uitzonderlijke crisissituatie is het voorkomen van iedere besmetting van het grootste belang. Zeker omdat in onze ziekenhuizen patiënten zijn opgenomen met een (zeer) kwetsbare gezondheid, de groep mensen die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden.”

Patiënten en familie kunnen natuurlijk gewoon contact blijven houden door te bellen en te Skypen. Attenties voor patiënten kunnen worden afgegeven aan de hoofdingang. Zuyderland zegt verder extra individuele aandacht en zorg voor patiënten op hun eigen afdeling aan te bieden.

In het geval van kinderen, terminale patiënten én patiënten waarvan de gezondheidstoestand in de komende dagen ernstig verslechtert worden individuele bezoekafspraken gemaakt met hun naasten. Bezoekers die uitzonderlijke toegang krijgen, krijgen allemaal een bezoekersbadge aangeboden, zodat duidelijk herkenbaar is dat zij toestemming hebben om op een afdeling aanwezig te zijn.

Cookieinstellingen