Speeltuin ’t Ruiberke heeft weer een mooi klimtoestel

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Sinds maandag staat op speelveld ’t Ruiberke in Obbicht een gloednieuw klim- en speeltoestel te pronken.

Het oude toestel ging in oktober afgelopen jaar in vlammen op. Er werd direct een fundraisingactie gestart om een nieuw speeltoestel te kunnen aanschaffen en er werden diverse sponsoren bereid gevonden die de aanschaf mede mogelijk maakten.

Het was de bedoeling om het nieuwe toestel op 11 april aanstaande officieel in gebruik te nemen, maar die bijeenkomst vindt vanwege de afgekondigde crisismaatregelen geen doorgang.

Verder is ’t Ruiberke nog in dubio over het al dan niet tijdelijk sluiten van het speelveldje, omdat mensen de richtlijn van het handhaven van een onderlinge afstand van ten minste anderhalve meter niet in acht nemen en omdat ouders er een uitstapje van maken.

’t Ruiberke geeft aan de ontwikkelingen in de gaten te zullen houden. Wanneer onderstaande richtlijnen van het RIVM niet worden nageleefd zal tot sluiting worden overgegaan.

  • Kinderen tot 12 jaar kunnen wat het kabinet betreft nog wel met elkaar buitenspelen, gebaseerd op adviezen van het RIVM.
  • Volwassenen moeten zo min mogelijk de deur uitgaan.
  • Maak van een speeltuinbezoek géén familie-uitstapje. Ook één ouder kan even een frisse neus halen met zoon of dochter.
  • Is het te druk, waardoor je de richtlijnen niet kunt opvolgen, keer dan om en kom later terug.
Cookieinstellingen