Raadsfractie PVV wil tijdelijk stop op huurverhoging in Sittard-Geleen

<em>Huurwoningen in Sittard</em>
Huurwoningen in Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeenteraadsfractie van de PVV maakt zich zorgen over de gevolgen van de huurverhoging voor sociale huurwoningen van woningcorporatie ZOwonen.

Volgens de wet mogen huren jaarlijks per 1 juli worden verhoogd. Huurders zijn als het goed is in april schriftelijk van de nieuwe maandhuur op de hoogte gebracht. Volgens de website van ZOwonen stijgen de huren van sociale huurwoningen tussen 0 en 2,6 procent (inflatie 2019). Voor huishoudens met een inkomen hoger dan €43.574 en die in een sociale huurwoning wonen bedraagt de huurstijging tussen 0 en 6,6 procent.

De PVV-fractie is bang dat veel huurders in Sittard-Geleen, mede door de coronacrisis, door de huurstijging in financiële problemen komen. “Er zijn wel landelijke steunmaatregelen, maar de PVV constateert dat deze in de praktijk onvoldoende zijn. We vinden het daarom ook ongewenst dat de huurverhoging wordt doorgevoerd. We roepen op tot een tijdelijke huurstop in Sittard-Geleen en de huren niet te verhogen per 1 juli,” zo schrijft de fractie in een brief met vragen over dit onderwerp aan het College van B&W.

De fractie vraagt het College onder meer om met ZOwonen in gesprek te gaan om van de huurverhoging af te zien en vraagt om daarover ook met de particuliere sector het gesprek aan te gaan.

Cookieinstellingen