Opnieuw passen en meten op de Markt in Sittard

Foto: SGN

Vandaag werd op de Markt in Sittard een nieuwe opstelling voor de zaterdagse versmarkt en de horecaterrassen uitgeprobeerd.

De versmarkt werd in juni bij wijze van proef verplaatst naar het Tempelplein, maar wordt nu weer teruggebracht naar de Markt. De horecaondernemers van de Markt zien de versmarkt liefst verplaatst naar een andere locatie zodat ze op de zaterdagen hun volle terrascapaciteit kunnen benutten. Zeker nu het doordeweekse horecabezoek nog lang niet terug is op het oude niveau is de zaterdag extra belangrijk.

De winkeliers van winkelcentrum Den Tempel, marktkooplieden en de horecaondernemers van de Markt werden het onderling echter niet eens over verplaatsing van de zaterdagmarkt naar het Tempelplein. De gemeente stelde zich eerder op het standpunt dat de versmarkt in dat geval terugkeert naar de Markt. D66, VVD en DNA vinden dat de gemeente in de gesprekken tussen de belanghebbenden zélf de regie had moeten nemen en stelden naar aanleiding van de gang van zaken vragen aan het College van B&W.

Bij het uitzetten van de nieuwe opstelling voor de versmarkt en de horecaterrassen werd ook getest of de brandweer in geval van een calamiteit overal voldoende doorgang heeft en ruimte heeft om een hoogwerker veilig te kunnen opstellen. De terugkeer van de versmarkt leidt ertoe dat de terrascapaciteit van de horecaondernemers op de zaterdagen tot 17:00 uur zal inkrimpen.

Overigens wordt de hele Markt op zaterdagen voetgangersgebied. Het is dan niet meer toegestaan om met een fiets of (brom)scooter over de Markt te rijden.

Markt Sittard
Tijdens versmarkt mogen geen fietsers en scooters meer op de Markt – foto: Arvid Bux

Reacties