Kapelaan Guus van der Wegen wordt pastoor in Weert

ZMC (oude onderkomen aan de Leyenbroekerweg)
ZMC (oude onderkomen aan de Leyenbroekerweg)
Foto: P. Brouwers

Zondag werd bekend dat kapelaan Guus van der Wegen met ingang van 1 december aanstaande is benoemd tot pastoor van de parochies Boshoven en Laar bij Weert.

Kapelaan Van der Wegen vierde 2 jaar geleden zijn zilveren priesterfeest. In Sittard is hij bij de jeugd bekend vanwege zijn grote inzet voor de ZMC, de Zaterdagmiddagclub, waar hij al jaren veel activiteiten voor de jongere jeugd organiseert. In Weert volgt hij pastoor Paul Tervoort op.

Guus van der Wegen wordt opgevolgd door een kapelaan uit Sri Lanka: Ranil Weerawarna (31). Hij komt rechtstreeks van de opleiding (Rolduc) en wordt op 31 oktober diaken gewijd in de kathedraal van Roermond. “Ik heb kennis gemaakt met hem en was enthousiast: een blijde jongen met een diep geloof. Hij beheerst het Nederlands en is uitstekend te verstaan. Ranil en ik gaan samen de pastorie aan het Kloosterplein bewonen,” zo laat deken Rob Merkx van Sittard weten.

Het ligt in de bedoeling dat kapelaan Van der Wegen en zijn opvolger Ranil Weerawarna in de maanden oktober en november intensief gaan samenwerken, met name aan de overdacht van de Zaterdagmiddagclub.

Cookieinstellingen