Twee informatieavonden over coöperatieve boerderij in de regio

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het noordelijke deel van Zuid-Limburg doen zich kansen voor om te komen tot één of wellicht meerdere coöperatieve boerderijen; op Zuid-Limburgse leest geschoeid uiteraard.

Dit initiatief is Kollenbergboeren gedoopt. De naam is een verwijzing naar de Kollenberg bij Sittard, de meest noordelijke uitloper van het Limburgse Heuvelland. Op dinsdag 29 september (in Sittard) en 13 oktober (in Geleen) wordt het initiatief verder uit de doeken gedaan.

Het idee achter Kollenbergboeren is dat mensen uit de regio samen een coöperatieve boerderij starten. Ze nemen een boer in dienst de dagelijkse verantwoordelijkheid heeft voor de bedrijfsvoering en het beheer.

“Een coöperatief boerenbedrijf in de regio staat garant voor gezond en duurzaam geproduceerd voedsel. Maar ook levert het een bijdrage aan meer natuur, een betere bodem, een prettiger woonomgeving, meer verbinding en een mooier leven voor dier en mens. Verder biedt het initiatief ruimte aan bijvoorbeeld zorg, werk, wonen en educatie. Want met elkaar voedsel produceren is leuk, leerzaam en verleid je om te bouwen aan een duurzame minisamenleving waar je gewoon blij van wordt,” zo stellen de initiatiefnemers.

Iedereen die dat wil kan op 29 september en 13 oktober nader kennismaken met Kollenbergboeren. De informatieavond in Sittard wordt gehouden op dinsdag 29 september, begint om 19:30 uur en vindt plaats op de Kollenberg (Sportcampus Watersley, Watersley 31, Sittard)

De informatieavond in Geleen is twee weken later op dinsdag 13 oktober, begint ook om 19:30 uur en vindt plaats in de Hanenhof (Herenhof 2, Geleen).

Vooraf aanmelden

Tijdens beide avonden is er voldoende ruimte om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Aanmelden voor deze avond kan via www.kollenbergboeren.nl of Facebook.

Cookieinstellingen