Vragen SPA over wegafsluiting N294 en gevolgen voor veiligheid

Foto: beeldcitaat Google

Het asfalt op provinciale weg N294 – de Urmonderbaan – wordt tussen 2 oktober 19:00 uur en 5 oktober 06:00 uur vernieuwd op het gedeelte tussen de Burgemeester Lemmensstraat en de Oude Postbaan.

Volgens de wegbeheerder – de Provincie Limburg – is de weg dan in beide richtingen afgesloten voor wegverkeer. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd. In noordelijke richting wordt verkeer omgeleid via de Hasseltsebaan naar de A2, in zuidelijke richting via de Rijksweg en Westelijke Randweg.

De afsluiting van deze voor Sittard-Geleen belangrijke in- en uitvalsweg is voor de raadsfractie van SPA aanleiding tot het stellen van een aantal vragen.

SPA wil van het College van B&W weten of het klopt dat de Urmonderbaan tussen de Burgemeester Lemmensstraat en de Oude Postbaan gedurende de asfalteringswerkzaamheden inderdaad in beide richtingen wordt afgesloten en ook of er dan nog afzettingen en omleidingen zijn op de Einighauserweg en Napoleonbaan Noord. Ook vraagt SPA of de combinatie van deze afsluitingen bij de planning ervan bekend was.

Verder vraagt SPA het College of er goed is nagedacht over de consequenties van de afzettingen voor de veiligheid van de inwoners wanneer zich op Chemelot een calamiteit zou voordoen. Ook voor de hulpdiensten leveren de afzettingen beperkingen en vertraging op.

Tot slot vraagt SPA het college om, gelet op de zorgen onder de bevolking, de situatie opnieuw te bekijken en maatregelen te treffen als blijkt dat de veiligheid van de bewoners in het gedrang kan komen.

Cookieinstellingen