Zaterdagavond jazz met Kuhn Fu in het Pitboel Theater

12 okt 2020, 16:10 Nieuws
kuhn fu jazz
Aanstaande zaterdagavond 17 oktober kunnen jazzliefhebbers vanaf 20:00 uur terecht in het Pitboel Theater in Sittard voor Jazz met KUHN FU.
KUHN FU verbaast nog steeds een enthousiast publiek. In 2018 speelde de band 55 optredens in 17 landen in heel Europa, van de Balkan tot het zuiden van Spanje, waar het album in twee dagen werd opgenomen tijdens een drukke tour.
KUHN FU’s derde album Chain the Snake werd op 22 maart door BERTHOLD Records uitgebracht. Christian Kühn, die ook de muziek componeerde, ziet "stilistische veranderingen sinds onze laatste plaat". De band is tegenwoordig een paranoïde – prog – punk – jazz uitvoering, legt hij uit. Kühn werkte aan het vorige album Kuhnspiracy en had last van een ‘post-romantische jazz/rock-stoornis’, een aandoening die de gerenommeerde psychiatrie niet kende. “De romanticus stond voor een onvervulde hunkering, die er nog steeds is, maar de punk die er niet om geeft, wint momenteel”, legt hij uit.
De energie en gekte van het oeuvre van KUHN FU kan niet worden gewenst. “Het thema van de oplichter en schurk is een terugkerend onderwerp in de nummers op dit album”, zegt de componist. Er is hem vaak verteld dat hij gekke profetieën viert, alleen het negatieve ziet en dat alles snel zal sterven. Desalniettemin gaat de band nu haar zevende jaar in en Kühn beschouwt dat als een grote prestatie.
De line-up van de band: Christian Kühn (Duitsland) op gitaar, Ziv Taubenfeld (Israël) op klarinet, Esat Ekincioglu (Turkije) op bas en George Hadow (Engeland) op drums.