Èngele van Zitterd-Gelaen vragen paraplu’s voor klanten

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Èngele van Zitterd-Gelaen (EVZG) bieden mensen die om welke reden dan ook klem zitten een helpende hand.

Als je op de wachtlijst van de Voedselbank staat, of als je geen geld hebt voor betaalbare kleren en schoeisel kunnen de Èngele soelaas bieden.

Vanwege de strikte coronaregels kunnen de EVZG nu nog maar een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toelaten in hun pand aan de Pastoor Jacobsstraat in Sittard.

En dat betekent dat er nogal eens wat mensen noodgedwongen buiten voor de deur moeten wachten tot er binnen weer een plekje vrijkomt. Als het niet regent gaat dat wel, maar je wil mensen niet in de regen laten staan. En daarom deden de EVZG op Facebook een oproep voor paraplu’s. En die werd opgepikt. Zo doneerde Sabic een doos paraplu’s en lieten ook de Meiden van Sittard zich niet onbetuigd en schonken ook zij een doos met de bekende knalroze Meiden-paraplu’s.

Aanstaande zaterdag is er van 10:00 tot 14:00 uur weer Sjnuffelmert bij de EVZG. Dan kun je er voor kleine prijsjes leuke spullen, kleding en boeken kopen. De opbrengst komt ten goede aan de EVZG. Je kunt die dag dan ook kleding, levensmiddelen en bruikbare spullen brengen.

Cookieinstellingen