Doe mee met de speurtocht en win een Greutsje Pin-medaille

Foto: Stichting De Greutsje Pin

Vanaf morgen maken in Sittard mensen met een scherp en oplettend oog kans op een heuse Greutsje Pin Medaaje.

Zoals velen in Sittard wel weten wordt de Greutsje Pin sinds 2014 jaarlijks uitgebracht door de gelijknamige stichting. Op de achtste editie van het door Marc Webers ontworpen speldje figureert een kleurrijke toekan.

Scan de code of klik erop.

Het idee achter het speldje is even eenvoudig als sympathiek: verenigingen kunnen het speldje verkopen om daarmee een extra centje voor de clubkas te genereren. Een speldje kost 5 euro en van elk verkocht exemplaar is 3 euro voor de clubkas. Vanwege de coronapandemie is het dit jaar ook mogelijk om het speldje coronaproof te bestellen door het scannen van de hiernaast afgebeelde QR-code. Degene die het speldje op de revers van zijn jas steekt laat daarmee zien dat hij of zij Sittardse verenigingen steunt en hart heeft ‘veur de Zittesje vastelaovend’.

Sinds 2019 laat de stichting ook een aantal medailles van de Greutsje Pin maken. Die worden allereerst uitgereikt aan lokale deelnemers aan het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Voor dit jaar heeft de stichting besloten om een aantal van die medailles in te zetten om de verkoop van de Greutsje Pin extra te promoten.

Ruud Meuwissen laat namens stichting De Greutsje Pin weten dat de verkoop van het speldje ondanks de coronacrisis goed loopt. Maar wat extra aandacht is nooit weg en daarom bedacht de stichting de speurtocht naar de Greutsje Pin Medaaje. Tot aan carnaval wordt steeds op een andere locatie in de stad een A5-flyertje opgehangen met daarop een afbeelding van de Greutsje Pin en een QR-code. Wie de QR-code op de flyer scant wordt gevraagd de locatie aan te geven. De eerste melder die de juiste locatie doorgeeft wint een medaille. Daarna zoekt de stichting een nieuwe locatie voor de QR-code en kan het spel opnieuw beginnen.

Cookieinstellingen