CDA-kamerlid Van Helvert bracht werkbezoek aan CEO van VDL Nedcar

Foto: CDA

CDA-Tweede Kamerlid Martijn van Helvert bracht afgelopen vrijdag (22 januari) een bezoek aan CEO Paul van Vuuren van VDL Nedcar in Born.

Aanleiding voor het werkbezoek was de zorgelijke situatie bij VDL Nedcar. Naast het al eerder aangekondigde vertrek van BMW als klant, volgde in december het bericht dat er 750 gedwongen ontslagen zouden vallen. Dit omdat BMW op korte termijn een daling van het aantal verkopen verwacht van de Mini en de BMW X1.

Het belangrijkste gespreksonderwerp betrof de nare gevolgen voor het personeel en hoe VDL in overleg met de vakbonden tot passende regelingen komt. Daarnaast is er ook over gesproken hoe overheidsbeleid (zowel nationaal, regionaal als lokaal) het ondernemen in de weg kan zitten en welke mogelijke oplossingen daarvoor zouden kunnen zijn.

Van Helvert: “Maar er is ook gesproken over positieve tekenen. Met name de uitbreiding van VDL Nedcar om te zorgen dat potentiële toekomstige klanten beter gefaciliteerd kunnen worden en mogelijke nieuwe klanten die aan de horizon opdoemen. Tevens is er gesproken over hoe de VDL-group pro-actief bezig is te flexibiliseren op personeelsgebied. Het uitwisselbaar maken (en houden) van personeel, zodat bij pieken/dalen van de verschillende VDL-onderdelen, personeel makkelijker behouden kan blijven.”

Van Helvert heeft aangeboden altijd beschikbaar te zijn om via zijn (inter)nationale netwerk mee te denken over de toekomst van VDL Nedcar en het kabinet te blijven stimuleren om een vriendelijk ondernemersklimaat te blijven ontwikkelen, zodat het behoud van VDL Nedcar voor Zuid-Limburg gegarandeerd kan blijven.

Cookieinstellingen