Nog aevekes oppe tenj biete

Foto: © Aw Mök

Al bijna een jaar lang wordt het dagelijkse leven voor een groot deel bepaald door het coronavirus.

Nu dat virus maar van geen wijken lijkt te willen weten steekt burgemeester Hans Verheijen de inwoners van Sittard-Geleen namens het college van b&w opnieuw middels een brief en een kaartje een hart onder de riem. Dat kunt u met dat kaartje trouwens zelf ook doen door het aan iemand anders te sturen.

De tekst van de brief leest u hieronder:

Beste inwoners van Sittard-Geleen,

Opnieuw schrijf ik u allen een brief. Ook deze keer is het coronavirus de reden. Al bijna een jaar lang is alles wat doodgewoon was in ons leven niet mogelijk.

We werken zoveel als mogelijk thuis of we hebben opeens geen werk meer. Samen uit eten of naar de kroeg kan niet meer. Met je team lekker sporten en daarna samen gezellig napraten is ook niet mogelijk. Kinderen zijn veel meer thuis geweest omdat de scholen niet open waren. En zo zijn er nog veel meer dagelijkse bezigheden weggevallen. Iedereen zit voornamelijk thuis en draagt zo zijn of haar steentje bij om het coronavirus tegen te gaan.

Terwijl bijna iedereen wel “klaar” is met het coronavirus, blijkt het virus nog helemaal niet klaar te zijn met ons. Dat voelt oneerlijk. In de afgelopen maanden hebben we immers met z’n allen forse offers gebracht om het virus terug te dringen,

Het zijn zware tijden voor ons allemaal. We kennen inmiddels de beelden wel van de ongeregeldheden die in het hele land hebben plaatsgevonden, ook in onze eigen gemeente.

En ook kennen we allemaal de verhalen van mensen op de intensive care en het slopende karakter van Covid-19. Bijna iedereen kent wel iemand die ziek is, ziek is geweest, of is overleden. Iemand van wie je houdt verliezen geeft veel verdriet voor alle nabestaanden. Extra zwaar is dat je nu geen afscheid kunt nemen zoals je zou willen. Alle dierbaren om je heen verzamelen, elkaar vasthouden of troosten; het is nu te gevaarlijk. Verdriet dat je niet delen kunt is zwaarder om te dragen.

We zijn meer dan anders aangewezen op onszelf. Het is hartverwarmend om te zien hoe we in deze periode van afstand, toch voor elkaar klaar staan. Mensen helpen en vinden elkaar door te bellen of te appen, door een kaartje te sturen of door filmpjes met elkaar te delen. Heeft u hulp nodig of wilt u hulp aanbieden? Ga dan naar de website www.sittard-geleen. nl/samensterk. Het informatiepunt brengt mensen bij elkaar. Ook zijn er diverse zorgpartners aan verbonden. Ben niet bang om hulp te vragen of aan te bieden. Want zo helpen we elkaar door deze moeilijke tijd: samen!

Een welgemeend dankjewel voor de mensen die zich al maanden houden aan de vergaande maatregelen. En een oproep aan de mensen die het daar lastiger mee hebben. Houd vol, want hoewel we op de goede weg zijn, we zijn er nog niet. Nog aevekes oppe tenj biete! Samen gaat het ons lukken het coronavirus te verslaan. Pas goed op uzelf en elkaar.

Met vriendelijke groet,
Namens het college van burgemeester en wethouders,

Hans Verheijen
Burgemeester van Sittard-Geleen

Cookieinstellingen