Bermen langs Oligstraße bij Broeksittard opgeschoond

Het groen langs Oligstraße, die Broeksittard (Gemeente Sittard-Geleen) en Tüddern (Gemeinde Selfkant) verbindt, is de afgelopen dagen aangepakt.

De Oligstraße tussen Broeksittard en Tüddern (Selfkant) is omgeven door bomen en struiken en wordt door sommigen gebruikt als illegale dumpplek voor afval.

Het gaat dan doorgaans om afval dat aantoonbaar uit Nederland afkomstig is. Het gebied werd al herhaaldelijk opgeschoond. Zo werd in juni vorig jaar een grote partij afval die in en langs de Rodebach was gedumpt opgeruimd. Begin van dit jaar was het opnieuw raak. Toen ruimden zo’n 25 vrijwilligers – inwoners van de gemeente Sittard-Geleen – samen zo’n 1400 kilo in dat gebied gedumpt afval op. Afval dat duidelijk afkomstig was van inwoners van Sittard-Geleen.

Burgemeester Hans Verheijen stapte om die reden met enige schaamte naar zijn collega burgemeester Norbert Heinrich Reyans in Selfkant, zo laat hij weten op Facebook. Beide gemeenten besloten om samen een groot deel van het struikgewas langs de smalle weg te verwijderen, zodat  in de hoop dat dit voor iedereen een uitnodiging is om het ook netjes te houden.

Reacties