Actie in Sittard-Geleen voor minimumloon van minimaal 14 euro

Foto: SGN

Op woensdagmiddag 10 maart om 12:45 uur, houden ‘Sittard-Geleen voor 14’ en FNV coronaproof een actie bij het stadskantoor in Sittard.

Met deze actie vragen ze aandacht voor de landelijke campagne voor verhoging van het wettelijk minimumloon. Én waardering voor de mensen die ons land tijdens de coronacrisis draaiende houden.

Emil Jacobs, die jarenlang tegen een minimumloon bij een callcenter werkte: “Het probleem dat je niet kunt rondkomen ligt niet bij de mensen die het minimumloon verdienen. Ze werken hard en leveren een cruciale bijdrage aan de maatschappij, maar het zijn de bedrijfseigenaren en aandeelhouders die hiervan profiteren. Gewone werkenden houden hierdoor aan het einde van hun geld telkens een stukje maand over. Daarom moet het minimumloon verhoogd worden naar 14 euro per uur. Deze inhaalslag maakt het dat we gaan van óverleven, naar léven”.

Wethouders Judith Bühler (CDA), wethouder Kim Schmitz (GroenLinks) en afgevaardigden van politieke partijen nemen woensdag bij het stadskantoor in Sittard een petitie in ontvangst, getekend door inwoners van Sittard-Geleen, die vinden dat het minimumloon verhoogd moet worden naar 14 euro per uur.

Op donderdag 25 maart wordt op initiatief van de PvdA een motie ingediend, waardoor – als deze wordt aangenomen – de gemeenteraad van Sittard-Geleen zich officieel uit kan spreken voor dit belangrijke thema. Andere Limburgse gemeenten, zoals Valkenburg, Brunssum, Maastricht en Heerlen, deden dat al eerder.

Eugenie Jansen, werkzaam in de huishoudelijke zorg, voor nét iets meer dan het minimumloon: “We roepen de partijen in de gemeenteraad van Sittard-Geleen op, om vóór deze motie te stemmen en hiermee een belangrijk signaal af te geven. Hiermee kunnen ze laten zien dat ze écht willen dat er iets gedaan wordt aan de oorzaak van het armoedeprobleem”.

Cookieinstellingen