Vidar staat klaar voor oud-medewerkers VDL Nedcar

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het najaar van 2020 maakte VDL Nedcar bekend dat ongeveer 600 uitzendkrachten en 150 mensen in vaste dienst hun baan zouden verliezen.

Waar VDL Nedcar géén herplaatsingsmogelijkheden ziet, komen deze mensen beschikbaar op de (Zuid- Limburgse) arbeidsmarkt.

Om op de verwachte uitstroom te reageren heeft het team commercie van Vidar de programmalijnen ‘Fast forward‘ en ‘perspectief op werk‘ verder uitgezet, zo heeft het college van B&W de gemeenteraad laten weten. Hiermee krijgen werkzoekenden de mogelijkheid om deel te nemen aan ontwikkelprogramma’s om zo extra (digitale) vaardigheden op te doen. Doel hiervan is om mensen snel op een andere geschikte plek aan het werk te krijgen.

Verder heeft Vidar een bijdrage geleverd aan de website arbeidsmarktplaats.eu, waar werkzoekenden actuele vacatures (inclusief die van Vidar) en interessante leer- en werktrajecten vinden. Ook staat hier aanbod van partijen die ondersteunen in het vinden van een nieuwe baan en/of op een andere wijze persoonlijke begeleiding bieden.

In week 10 vinden diverse informatiesessies voor deze groep werkzoekenden plaats, waarbij de dienstverlening van Fast Forward aan de orde komt.

Cookieinstellingen