Stadspartij: college moet snel juist beeld geven van plannen Schwienswei

Foto: Werkgroep Geheime Tuinen van Sittard

Berichtgeving over weerstand tegen de plannen voor het vestigen van een – grensoverschrijdend – vakantiepark op de Schwienswei schieten Ton Raven van de Stadspartij in het verkeerde keelgat.

Op de Facebookpagina van de Stadspartij voor Sittard-Geleen-Born haalt de voormalige wethouder, tegenwoordig lid van de Eerste Kamer voor de Onafhankelijke Senaats Fractie – stevig uit naar een aantal criticasters, waaronder Marleen van Rijnsbergen (ex-raadslid en ex lid Provinciale Staten en ex-lid Gedeputeerde Staten) en Platform Sittard (door Raven aangeduid als “o.a. weggestemde raadsleden”). “Wat een fakenews van sommige omwonenden” zo haalt Raven verbaal uit.

“Met deze zogenaamde bewonersactie sorteren ze voor op de verkiezingen van volgend jaar en zetten ze allerlei onwaarheden in de wereld.” Volgens Raven wordt het tijd dat dit aan de kaak wordt gesteld en dat het college van B&W aan de bewoners en omwonenden binnen 1 maand een juist beeld geeft. “Waarbij wordt gewezen op de troosteloze situatie van dit gebied waar vroeger een sporthal, een hotel en huisvesting stond. Een gebied dat nu onderkomen is en niets natuurlijks heeft.”

Raven voert aan dat zwembad De Nieuwe Hateboer door de ontwikkeling van een eco-vakantiepark open kan blijven en dat het centrum van Sittard een enorme impuls kan krijgen omdat het vakantiepark naar verwachting vele duizenden toeristen zal trekken.

Reacties

Cookieinstellingen