Hondenspeelweide op Maaslandpark in Sittard

<em>Hondenspeelweide op Maaslandpark Sittard</em>
Hondenspeelweide op Maaslandpark Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

huisreglement hondenspeelweideSinds kort kunnen hondenbezitters met hun huisdier naar het Maaslandpark in Sittard om hun hond te laten ravotten met die van andere baasjes.

Op het grasveld is daarvoor speciaal een gebied met hekwerk omheind. Naast het toegangspoortje staat een vuilnisbak waar baasjes de door hun Bello, Droef, Fikkie of Tarzan op het speelveldje achtergelaten drollen kunnen deponeren, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat het speelveld verwordt tot poepweide. Baasjes zijn dan ook – net als overal in de stad trouwens – verplicht om de door hun trouwe makkers gedraaide keutels van het grasveld te verwijderen.

De speelweide voor honden werd door de gemeente aangelegd. Die gaf daarmee gehoor aan een idee van Marlies Renkens, die met haar plan voor de hondenspeelweide een stapel handtekeningen wist los te krijgen in de omgeving. In de bebouwde omgeving moet een hond altijd zijn aangelijnd tijdens het uitlaten. Maar ook honden die in de stad wonen willen wel eens een potje ravotten met soortgenoten. Dat kan nu veilig en verantwoord op de ruime speelweide.

Op het bord met ‘huisregels’ voor de speelweide staat overigens ook een icoontje dat aangeeft dat de baasjes moeten voorkomen dat hun hond het op een blaffen zet. Een beetje blaffen mag echter wel. En dan alleen tussen 06:00 en 23:00 uur.

Cookieinstellingen