51e editie Pinkpop met Pearl Jam schuift opnieuw een jaar op

Pinkpop - archieffoto
Pinkpop - archieffoto
Foto: SGN

De organisatie van popfestival Pinkpop maakte vandaag – met pijn in het hart – bekend dat de 51e editie van het festival opnieuw een jaar wordt uitgesteld.

“Pinkpop is traditiegetrouw een festival met grote internationale headliners & acts en dat gaat helaas voor dit jaar gewoon niet lukken. Met het wegvallen van Pearl Jam en al eerder Post Malone, begint de line-up er voor dit jaar niet goed uit te zien. Van de andere acts weten we ook niet zeker of ze in juni al kunnen komen, de onzekerheden zijn te groot.”

Daarom ziet de organisatie van het festival zich genoodzaakt tot het nemen van de beslissing om Pinkpop #51 te organiseren op 17, 18 en 19 juni 2022. De programmeurs zijn al met veel mooie acts voor volgend jaar bezig. Pearl Jam kan alvast worden bevestigd als een van de headliners voor 2022.

Ondanks de positieve berichten rondom het vaccineren en de ingeslagen route naar het oude normaal blijken met name Amerikaanse acts huiverig om dit jaar hun tournee door te laten gaan. Het is, zo stelt Pinkpop, mede daarom niet mogelijk om het festival dit jaar naar de eigen maatstaven en eisen te organiseren. “We hebben serieus naar alternatieven gekeken zoals het verplaatsen van het festival naar later in de zomer maar ondanks de steun van het garantiefonds is dit om meerdere redenen niet haalbaar voor ons.”

Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data, daar hoef je als kaartkoper verder niks voor te doen. Kaartkopers krijgen voor aanvang van de herstart van de ticketverkoop de mogelijkheid om op basis van het dan bekende programma eventueel een ander ticket te kiezen.

Bureau Pinkpop dankt iedereen die in 2020 heeft gekozen om het ticket te houden en iedereen die tot nu weer tickets heeft gekocht voor het vertrouwen en hoopt dat de fans nog een jaar geduld willen en kunnen hebben. Wie niet nog een jaar kan of wil wachten kan kiezen voor geld terug of voor een tickettegoed dat kan worden gebruikt voor toekomstige edities van Pinkpop. Kaartkopers krijgen via Ticketmaster informatie over de mogelijkheden.

Cookieinstellingen