Toekomstvisie Sittard-Geleen 2030: een stralende toekomst!

Foto: ©  Martijn Duisings

Vanmiddag vond online de presentatie plaats van de Toekomstvisie 2030 van Sittard-Geleen.

In die visie, die vorige week in de gemeenteraad werd besproken, wordt een stip aan de horizon gezet die aangeeft waar de gemeente naar toe wil bewegen.

Sittard-Geleen moet een inclusieve gemeente worden, waar mensen graag wonen en verblijven, een gemeente die de jeugd aan zich weet te binden en goed zorgt voor ouderen en waarbij inwoners, bedrijfsleven, opleidingsinstituten en lokale overheid samen optrekken.

Samen moet zo een gemeente ontstaan die toekomstbestendig is. De gemeente wordt zo sociaal, institutioneel, economisch en ecologische veerkrachtig. Dat betekent voor de lokale overheid loslaten van verantwoordelijkheden: niet enkel de lokale overheid smeedt plannen voor de toekomst, maar zij doet dat samen met inwoners, bedrijfsleven en instituties, die zelf ook ideeën kunnen aandragen. Het is de bedoeling dat alle belanghebbenden er samen hun schouders onder zetten en dat de gemeente daarbij een rol als facilitator neemt.

Aan de visie werd door een vijftigtal toekomstambassadeurs – inwoners, ondernemers, mensen uit het onderwijs en de zorg – sinds vorig jaar met veel enthousiasme gewerkt.

Om aandacht voor de toekomstvisie te vragen zijn op een vijfiental plekken in de gemeente zogenaamde Toekomstvensters geplaatst. Die vestigen de blik op een bepaald punt. Door de QR-code die op het raamwerk is bevestigd te scannen met je smartphone krijg je informatie over die plek, gerelateerd aan de Toekomstvisie. Vanavond wordt de locatie van de vensters aangegeven met laserstralen.

De vensters staan op de hoek van de Agricolastraat en Kastanjelaan, bij het BOSS-park, aan de rand van het Tom Dumoulin Bike Park, op de Markt, langs de gracht bij Fort Sanderbout en op het Maaslandpark in Sittard; op de Brouwersstraat in Oud-Geleen; op de hoek van de Debijestraat en op de Markt in Geleen; op de Bloemenmarkt in Geleen Lindenheuvel; op de Markt in Obbicht; bij het voetveer in Grevenbicht; aan Städtgen in Born, bij Kasteel Limbricht en in het buitengebied bij de Pater Karelhoeve in Munstergeleen.

Cookieinstellingen