Muziek kleurt je dag thema WMTY-day

08 jun 2021, 18:15 Nieuws
Woensdag 9 juni is het What Matters To You Day, een dag waarop extra aandacht besteed wordt aan de wensen van de patiënt.
De Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen in Nederland, waartoe ook Zuyderland Medisch Centrum behoort, werken samen aan betere patiëntenzorg. Dat is een continu proces.
Op WMTY-day wordt door een aantal STZ-ziekenhuizen de patiëntgerichtheid nog eens onderstreept met extra aandacht voor dat wat er toe doet voor de patiënt. Dit jaar is het thema van WMTY-day ‘Muziek kleurt je dag’.
Daarom kunnen patiënten onder meer nummers doorgeven die speciaal zijn voor hen. Ziekenhuisomroep Radio Zuyd (ook buiten Zuyderland online te beluisteren) zal ’s middags zoveel mogelijk van deze nummers draaien.
Afgelopen dagen zijn patiënten al in de gelegenheid gesteld om onder andere via kaartjes aan te geven welk liedje voor hen een speciale betekenis heeft en vooral waarom zij er een mooie herinnering aan hebben. Muziek kan voor velen namelijk van grote waarde zijn en personeel in Zuyderland Medisch Centrum probeert vooral daarover het gesprek aan het te gaan met patiënten. De speciale radio-uitzending vindt plaats tussen 14:00 en 16:00 uur.
Radio Zuyd is online te beluisteren via internet ( www.radiozuyd.nl ) of via de patiënten-iPads in Zuyderland. Online verzoekjes doorgeven – bijvoorbeeld via familieleden – mag ook: mail naar [email protected] en Zuyderland probeert jouw verzoek in de uitzending te krijgen!