Derde etappe Tour de France gewonnen door Tim Merlier

Foto: screenshot

De derde etappe van de Tour de France 2021 was op voerhand voer voor de sprinters, al waren er onderweg nog wat puntjes voor het bergklassement te verdienen.

Na 182 nagenoeg vlakke kilometers tussen Lorient en Pontivy kwam de Belg Tim Merlier in de sprint als eerste over de streep, zijn landgenoot Jasper Philipsen werd tweede en de Fransman Nacer Bouhanni finishte als derde. Gele truidrager Mathieu van der Poel had een belangrijk aandeel in de winst van zijn ploeggenoot bij Alpecin door in de laatste kilometers het tempo flink op te schroeven.

De onoverzichtelijke slotfase van de etappe telde weer enkele bijzonder nare valpartijen. Primoz Roglic werd daarvan qua tijd het grootste slachtoffer, want hij kwam na 1 minuut en 21 seconden achter de ritwinnaar over de streep. Nog slechter kwam Caleb Ewan er van af. De Australiër ging in de laatste flauwe knik voor de finish tijdens de sprint om de etappezege onderuit en schoof vele meters op zijn rug over het asfalt. Aan het begin van de etappe, na 40 kilometer, werd Robert Geesink slachtoffer van een valpartij. Hij kon daarop niet verder en viel uit.

De Nederlander Mathieu van der Poel start morgen ook de vierde etappe in de gele trui. Dat is eveneens een vlakke rit. De etappe voert van Redon naar Fougères en telt 152 kilometer.

Cookieinstellingen