Eerste Heilige Mis van kapelaan Ranil Weerawarna in Overhoven

Foto: Parochie Overhoven

De recent in zijn geboorteland Sri Lanka tot priester gewijde kapelaan Ranil Weerawarna droeg afgelopen weekend zijn Eerste Heilige Missen op in Sittard.

Zaterdagavond in de Sint Petruskerk en zondagochtend in de kerk in Broeksittard.

Zondagmiddag deed hij dat in de H.Hartkerk in Overhoven. Deze viering was tevens de dankviering van de communicanten van Overhoven die twee weken geleden hun Eerste Heilige Communie hebben gedaan. Ook werd gebeden voor de vormelingen die komende vrijdag, 2 juli a.s. het Sacrament van het Heilig Vormsel zullen ontvangen in Overhoven.

De parochie heeft zijn beste beentje voorgezet om er een mooie viering van te maken: de kerk was feestelijk versierd, de kinderen hadden de teksten en gebeden ingestudeerd en het parochieel Jeugdkoor had toepasselijke liederen ingestudeerd.

Het werd in een goed bezette kerk samen met concelebrant pastoor Ewals een mooie, waardige eerste viering van de nieuwbakken kapelaan in Overhoven. Aan de dienst werkten ook veel kinderen mee. De dienst verliep uiteraard coronaproof volgens de geldende richtlijnen. Na de dienst was er gelegenheid om de nieuwe kapelaan te feliciteren in de tuin van de kerk, onder het genot van koffie en vlaai.

Zaterdagavond droeg kapelaan Ranil Weerawarna ook zijn eerste Heilige Missen op in de Sint Petruskerk en zondagochtend in de kerk in Broeksittard.

De livestream van de viering in Overhoven is terug te kijken via deze YouTube-video (vanaf minuut 12).

Cookieinstellingen