De Zuidkamer – huiskamer van Geleen-Zuid – is open

Foto: © Ivo Goessens - Double Eye Geleen

Geleen-Zuid gaat de komende 10 jaar op de schop en dat heeft natuurlijk een aantal gevolgen voor de wijk en zijn bewoners.

Daarom is er een huiskamer van de wijk ingericht in winkelcentrum Zuidhof. Een plek waar buurtbewoners terecht kunnen met vragen over de bouwwerkzaamheden, maar ook alle andere vragen en opmerkingen over de wijk kunnen daar worden gesteld.

De maatschappelijke partners die nu in de wijk actief zijn stellen samen een weekprogramma op dat op bijna elke dag in de week iets te bieden heeft richting bewoners. De Zuidkamer is daarmee een middel voor en van de bewoners in de ontwikkeling naar Samen zijn wij Geleen-Zuid en Samen zijn we trots op Geleen-Zuid.

Bij de opening van de Zuidkamer, waarbij ook wethouder Leon Geilen aanwezig was, vertelde Ria Frielink (92) over haar leven in Geleen-Zuid. Er werd uiteengezet wat de Zuidkamer kan doen voor Geleen-Zuid en samen met Sayuri (bekend van die schitterende mural op de gevel van de Van Goyenflat) en vlogger Haci werd het licht in de kamer aangemaakt.

Om de Zuidkamer echt als plek van Geleen-Zuid aan te kleden zijn leuke foto’s van de wijk welkom.

Cookieinstellingen