Intersportvestiging Retailpark Sittard Geleen start petitie

12 jul 2021, 18:00 Nieuws
intersport naar fortuna stadion
De gemeente Sittard-Geleen heeft vastgesteld dat de vestiging van Intersport Superstore op Retailpark Sittard Geleen (vh. Gardenz) illegaal is.
De in 2015 verleende tijdelijke omgevingsvergunning wordt niet verlengd, omdat Intersport niet bereid is te verhuizen naar de omgeving van het stadion van Fortuna Sittard. Die verhuizing was een voorwaarde voor het verlenen van de tijdelijke vergunning. Volgens Intersport trekt het gebied rond het stadion nog onvoldoende bezoekers om de verhuizing alleen door te laten gaan en zijn er nog meer redenen waarom de gemeente de vergunning voor de huidige vestiging op het retailpark zou moeten verlengen, of - nog beter - omzetten in een definitieve vergunning.
Lees ook:
Filiaalbaas Ronald de Bruyn heeft in zijn strijd voor het behoud van Intersport op Retailpark Sittard Geleen nu ook een petitie online gezet. Daarin roept hij sympathisanten op om hun steun te betuigen.
"De gemeente heeft een dwangsom opgelegd en de deuren moeten binnen 6 weken sluiten. Meer dan 20.000 sporters worden in de kou gezet! Wij doen een oproep aan al deze leden, maar ook aan alle andere sporters uit deze omgeving die graag willen dat onze winkel behouden blijft," zo luidt de tekst op petities.nl . De petitie is al meer dan 700 keer ondertekend.