Motie raadsfracties PvdA en GroenLinks voor steun aan Scouting Sint Jozef

<em>Na de brand inn 2020</em>
Na de brand inn 2020
Foto: SGN

Scouting Sint Jozef in Sittard kampt nog altijd met de gevolgen van de brand die in februari vorig jaar een deel van het scoutinggebouw op de Molenweg in Sittard in de as legde.

Omdat renovatie dan wel (gedeeltelijke) nieuwbouw een bijna onmogelijke opgave voor de scouting blijkt te zijn en op korte termijn antwoord nodig is op de vraag welke steun de gemeente aan de herbouw kan geven, dienen de gemeenteraadsfracties van GroenLinks en de PvdA, samen met VVD en D66, een motie in waarin het College van B&W wordt verzocht om zo spoedig mogelijk een voorstel voor hulp aan de scouting aan de gemeenteraad voor te leggen, uiterlijk in september 2021 (met het oog op de derde programmarapportage in het najaar).

De indieners van de motie zijn van mening dat het vanwege het maatschappelijke belang van de scouting wenselijk is dat ruimhartig wordt meegedacht met de scouting.
Het is de kerntaak van de scouting om kinderen door middel van spel te leren om samen te werken, uitdagingen aan te gaan en dat allemaal in en met de natuur. Dat mag niet verloren mag gaan voor de wijk Ophoven aangrenzende wijken.

Volgens GroenLinks en de PvdA kan zonder extra steun van de gemeente de herbouw van het clubgebouw alleen in beperkte omvang plaatsvinden en ook nog eens zonder maatregelen voor verduurzaming van de accommodatie.

Cookieinstellingen