Zandvoort verbleekt bij straatrace in de Margrietlaan

Foto: SGN

Vorig jaar organiseerden de bewoners van de Margrietlaan in Sittard als jaarlijkse buurtactiviteit geheel coronaproof een middagje straatkienen.

Daarbij zaten alle deelnemers op veilige afstand van elkaar in hun eigen voortuin om hun kienkaarten bij te houden.

Nu de maatregelen vergeleken met vorig jaar iets versoepeld zijn werd het tijd voor een activiteit met wat meer persoonlijke interactie en beweging.

Terwijl op veel van plekken in de gemeente vandaag tijdens Open Monumentendag monumentenwandelingen werden georganiseerd werd er op de Margrietlaan vanmiddag een straatrace gehouden. Met zelfgebouwde zeepkisten welteverstaan. En daar zaten mooie exemplaren tussen.

Maar liefst 28 coureurs legden het zachtjes dalende straatparcours richting Vijverweg af. Onderweg diverse chicanes en in de aanloop naar de finish een korte DRS-zone. De racebaan was volledig gepavoiseerd met vlaggetjes van alle bekende Formule 1-renstallen. Zandvoort verbleekte erbij. Voor de veiligheid waren er strobalen, een brandblusser en een EHBO-koffer. Bijna de hele straat deed mee aan het racespektakel, op een enkele vakantieganger na. De safetycar hoefde vandaag niet in actie te komen.

Er werd in verschillende leeftijdscategorieën geracet om de door de bewoners van de Margrietlaan ter beschikking gestelde prijzen. Deelnemers liepen in leeftijd uiteen van vier tot vier-en-tachtig jaar. Tegen de tijd dat in Monza de Formule 1 race begon was de rust in de Margrietlaan weergekeerd.

straat zeepkistenrace margrietlaan naar de startopstelling 2021 1
Op naar de startopstelling
Cookieinstellingen