Omwonenden en Gemeente gaan in gesprek over overlast P-terrein Driepoelpad

Foto: SGN

Het College van B&W is bereid om in gesprek te gaan met de omwonenden van het parkeerterrein aan het Driepoelpad-Ecrevissestraat in Geleen.

De omwonenden van het betreffende parkeerterrein, dat tussen het spoor en de achterzijde van een aantal woningen aanligt, klagen al jarenlang over overlast die ze met name in de late uurtjes ervaren van bezoekers van dat parkeer terrein. Er vinden criminele activiteiten plaats, er wordt luide muziek gedraaid en er wordt regelmatig afval gedumpt. Reden voor gob-raadslid Myra Wijnen om een brief met vragen te sturen naar het College.

Het College laat weten dat de Gemeente tegen het dumpen van afval in het verleden actie heeft ondernomen door het verbeteren van de verlichting en extra toezicht door boa’s, politie en het buurtpreventieteam. Sindsdien is het aantal dumpingen flink gedaald. Verder laat de Gemeente weten niet op de hoogte te zijn van de door de bewoners aangegeven omvang van de criminele activiteiten die er plaats zouden vinden.

Het College laat verder weten ertoe bereid te zijn om op korte termijn met de omwonenden het gesprek aan te gaan om te zoeken naar een goede oplossing voor de overlast, onveilige situaties en verstoring van de nachtrust van de omwonenden.

Het College is evenwel niet van plan om de toegang tot de parkeerplaats te voorzien van een toegangspaal of slagboom, omdat de toegangsweg een openbare weg is die door veel dagjesmensen, wandelaars en huurders van volkstuintjes wordt benut.

Tenslotte laat het College weten het door omwonenden voorgestelde cameratoezicht als een uiterste middel te zien. Eerst zullen er minder ingrijpende maatregelen getroffen dienen te worden en daarover gaat het College in gesprek met de omwonenden.

Cookieinstellingen