Proeftuin, Tuinman en Scouting werken samen aan een duurzame leefomgeving

<em>Leden Scouting Sint Jozef schonen de wijk op</em>
Leden Scouting Sint Jozef schonen de wijk op
Foto: SGN

Zaterdagmiddag trokken leden van Scouting Sint Jozef samen met en op initiatief van de Tuinman van Sittard-Geleen en Proeftuin Aardgasvrij Limbrichterveld Noord de wijk in.

Daarbij werden de handen uit de mouwen gestoken: varkensruggen (grote betonblokken), hekjes, bankjes et cetera werden geverfd, zwerfvuil werd opgeruimd, afvalbakken werden geleegd, bladeren werden geveegd, onkruid werd gewied en de OGI-parkjes werden schoongemaakt. Tevens werden gesprekken gevoerd met wijkbewoners tijdens het opschonen van tuintjes en de openbare ruimte. Gesprekken over bijvoorbeeld eenzaamheid. Of over aardgasvrije en goed geïsoleerde woningen.

Met deze actie vraagt de Tuinman van Sittard-Geleen aandacht voor het onderhoud van de openbare ruimte en de rol die inwoners daarin kunnen spelen, is er aandacht voor het project proeftuin aardgasvrije wijk Limbrichterveld Noord en kunnen kandidaat deelnemers daarover het gesprek aangaan, wordt aandacht besteed aan het thema eenzaamheid en toont Scouting Sint Jozef haar maatschappelijke betrokkenheid.

Wijkbewoners werden vooraf middels een flyer van de actie op de hoogte gebracht. De actie wordt op 16 oktober van 14:00 tot 17:00 uur herhaald.

Cookieinstellingen