50PLUS Sittard-Geleen stapt in maart 2022 over naar CDA

<em>Inzet: Hugo Kamps, fractieleider 50PLUS</em>
Inzet: Hugo Kamps, fractieleider 50PLUS
Foto: SGN

De huidige raadsfractie 50PLUS van Sittard-Geleen doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Dat meldt de raadsfractie in een persbericht.

Raadslid en fractievoorzitter Hugo Kamps geeft aan dat het de fractie niet is gelukt om stadsgenoten te enthousiasmeren plaats te nemen op de verkiezingslijst van 50PLUS en zich in te zetten voor de lokale politiek en in het bijzonder voor de grote groep senioren.

De fractie 50PLUS ziet met een te kleine personele bezetting te weinig kansen en perspectieven om het seniorenbeleid in onze gemeente te bestendigen c.q. uit te breiden. De workload en tijdsbesteding gedurende de lopende raadsperiode staan niet in verhouding tot de gerealiseerde doelstellingen. De fractievoorzitter heeft het hoofdbestuur van 50PLUS, alsmede het bestuur van de afdeling Limburg hiervan op de hoogte gebracht.

Omdat de lokale politiek en de belangen van de inwoners van Sittard-Geleen, met bijzondere aandacht voor de grote groep senioren, de fractieleden na aan het hart liggen, heeft de fractie gezocht naar alternatieven. Met meerdere lokale partijen heeft in de afgelopen maanden overleg plaatsgevonden betreffende een mogelijke uitgebreide samenwerking dan wel een eventuele overstap naar een andere partij.

De fractieleden Hugo Kamps, Renate Dijzings en Wil Schwillens, hebben de keuze gemaakt om zich na de gemeenteraadsverkiezingen aan te sluiten bij het CDA. Het partijprogramma van 50PLUS met de accenten seniorenbeleid zien de fractieleden het beste terugkomen binnen het CDA-programma. Inzake diverse dossiers was er de afgelopen jaren al een goede samenwerking tussen beide partijen en in meerdere dossiers werd door het CDA ook namens 50PLUS het woord gevoerd.

Deze stap betekent dat de fractieleden gesprekken voeren over een plaats op de verkiezingslijst van het CDA. Binnen het CDA zal hun aandacht zich vooral blijven richten op het seniorenbeleid.

De fractie 50PLUS zal zich tot aan de verkiezingen op 16 maart 2022 volledig blijven inzetten voor het belang van de gemeente, de inwoners en de doelgroep senioren in het bijzonder. Voor de doelgroep senioren zal dit geen direct merkbare verandering opleveren. Immers de fractieleden blijven tot aan de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook daarna, bereikbaar voor vragen, opmerkingen en suggesties middels de vertrouwde adressen en telefoonnummers.

Fractievoorzitter Hugo Kamps hecht eraan de voorgenomen overstap nu al bekend te maken om hiermee een maximale transparantie te bereiken, zodat de leden van 50PLUS en de doelgroep senioren binnen Sittard-Geleen-Born tijdig op de hoogte zijn en geïnformeerd worden over de reden van de overstap en het vervolgtraject.

Cookieinstellingen