Intersport per direct gesloten – verhuizing naar Makado in Beek volgt

<em>Voormalige vestiging Intersport op Retailpark sittard geleen</em>
Voormalige vestiging Intersport op Retailpark sittard geleen
Foto: SGN

De grote Intersportvestiging op Retailpark Sittard Geleen – voorheen bekend als Gardenz – heeft op last van de gemeente Sittard-Geleen de deuren gesloten.

Het bedrijf gaat daarom zeer binnenkort verhuizen naar Makado in Beek, waar in eerste instantie een noodwinkel zal worden ingericht, zo laat bedrijfsleider Ronald de Bruyn weten. Het bericht is ook te lezen op de Facebookpagina van het bedrijf.

Zo verdwijnt na 25 jaar de naam Intersport uit Sittard-Geleen. Intersport De Bruyn verhuisde in 2016 naar Gardenz, waar op Hemelvaartsdag een Superstore werd geopend. Met de gemeente was overeengekomen dat de vestiging daar tijdelijk zou zijn, want na vijf jaar zou er worden verhuisd naar de Sportzone bij het stadion van Fortuna Sittard en zou er tevens een winkel worden geopend in Ligne. Intersport ziet de verhuizing naar de Sportzone momenteel niet zitten, omdat daar nog veel te weinig winkelend publiek komt om er verantwoord een grote sportwinkel te exploiteren en bovendien, zo zegt De Bruyn, wil projectontwikkelaar Meulen rond de Sportzone niet langer inzetten op retail. Intersport wilde daarom graag op de huidige locatie blijven, maar de gemeente wil vasthouden aan de oorspronkelijk gemaakte afspraak en legde Intersport een last onder dwangsom op, omdat Intersport weigerde te verhuizen.

Intersport spande daarop een kort geding aan tegen deze beslissing van de gemeente. De voorzieningenrechter spreekt in de voorlopige voorziening de verwachting uit dat het besluit van de gemeente  “een gerede kans maakt in de hoofdzaak in stand te blijven. Gelet op de betrokken belangen als bedoeld in artikel 8:81 van de Awb bestaat voor het treffen van een voorlopige voorziening geen grond.” Met andere woorden: de gemeente wordt in het gelijk gesteld.

“De rechter is van mening dat de gemeente haar binnenstad mag beschermen en als de gemeente dat wil, mogen zij onze winkel sluiten en dat is dan ook direct gebeurd!”, zegt De Bruyn. “Na zeven jaar van uiterste inspanning voor een vergunning, zonder succes maar wel met een enorme kater, zijn we ook dankbaar dat we een nieuwe kans krijgen. We hopen binnen een paar weken een tijdelijk pand en rond 1 juli 2022 een splinternieuwe Intersportwinkel van ongeveer 3000 m2 te openen in Makado Beek. Tot deze tijd zullen we voor iedereen en alle verenigingen oplossingen vinden om sporters en leden te kunnen helpen aan hun benodigde wedstrijdkleding, of het bespannen van hun racket of welk probleem het ook is. We lossen het op. Neem contact met ons op.”

Cookieinstellingen