Ish Ait Hamou signeert zijn boek Cécile bij boekhandel Krings

Foto: Krings

Zaterdag 13 november is schrijver Ish Ait Hamou van 11:00 tot 12:30 uur te gast bij boekhandel Krings in Sittard n.a.v. de geïllustreerde versie van zijn boek Cécile.

Ish Ait Hamou

Ish zal kort worden geïnterviewd en dan signeren en vragen beantwoorden. In Nederland is hij met zijn boek: Het moois dat we delen doorgebroken. Het boek stond op de shortlist van de Nederlandse Boekhandelsprijs 2020 en won onlangs de Storytel Award voor Beste Luisterboek van België.

In de roman Cécile komt het verhaal van Djibril nu dankzij de illustraties van Penelope Deltour op indrukwekkende wijze nog meer tot leven.

Over het boek: De elfjarige Djibril droomt van de wereld buiten zijn dorp in het diepe zuiden van Marokko. Door een schokkende gebeurtenis wordt niet alleen zijn eigen leven overhoopgehaald, het heeft ook invloed op het leven van zijn familie en van een aantal mensen die hij nog nooit eerder heeft ontmoet.

Het enige wat Djibril nog verbindt met zijn zonovergoten geboorteplaats zijn de kleren die hij droeg en een oude foto die van zijn oudere broer Kareem is geweest. Een vage krabbel op die foto leidt hem naar een adres in Parijs, waar hij kennismaakt met de jonge vrouw Cécile. De Française is nauwer verweven met zijn leven dan hij kan vermoeden. Hoe meer hij Cécile bezoekt, hoe meer Djibril verwikkeld raakt in haar duistere kwellingen. De kans wordt steeds kleiner dat hij zijn thuis en zijn familie ooit nog terugziet.

Over Ish Ait Hamou: Ish Ait Hamou is choreograaf, televisiepresentator en auteur. Hij debuteerde in 2014 met het boek Hard hart. Daarna bracht hij Cécile (2015), Als je iemand verliest die je niet kan verliezen (2016) en Klem (2018) uit. In 2019 verscheen de roman Het moois dat we delen, waarvan ruim 60.000 exemplaren werden verkocht in Nederland en België.

Cookieinstellingen