Adventsconcert op barokorgel sluit orgelseizoen af

Foto: SGN

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat een ingrijpende restauratie van het barokorgel in de Christus Koningkerk van Vrangendael/Sittard heeft plaatsgevonden.

Op 6 november 2011 werd het gerestaureerde Van Assendelftorgel, bespeeld door Anja Hendrikx, officieel weer in gebruik genomen. Sindsdien heeft dit orgel onder andere een vaste plek gekregen in het programma van het Orgelfestival Limburg, dat elk jaar in de zomermaanden wordt gehouden. In de loop van de afgelopen 10 jaar heeft het orgel de aandacht getrokken van tal van bespelers, onder wie provinciaal, landelijk en internationaal bekende toetsenisten. De mogelijkheden van het orgel heeft ook vele toehoorders van dichtbij en veraf bekoord vanwege de unieke klankkleur van dit relatief klein instrument.

Ook in 2021 is er een concertprogramma samengesteld, waarbij gerenommeerde organisten aantreden. Op zaterdag 3 juli bespeelde Hans Leenders het orgel; hij voerde dit concert uit samen met Richarda Schumann (traverso) en Elke Janssens (sopraan). Op zondag 8 augustus werd in de kerk in Vrangendael het slotconcert van het Orgelfestival Limburg 2021 verzorgd door organist Pieter Dirksen, die werd vergezeld door Quirine van Hoek op barokviool. Op 11 september werd in het kader van de Nationale Orgeldag/Open Monumentendag een concert verzorgd door Liene Madern-Stradina.

Als slot van het huidige seizoen treedt op 27 november Ton Koopman aan voor een Adventsconcert op het barokorgel. Ton Koopman is zonder twijfel momenteel de meest bekende vertegenwoordiger van de barokmuziek. Als bespeler en dirigent heeft hij in binnen- en buitenland zijn sporen meer dan verdiend. Aanvang concert om 19:00 uur.

U bent van harte uitgenodigd om dit Adventsconcert bij te wonen. De toegang voor dit concert is gratis, maar een vrije gave wordt uiteraard zeer gewaardeerd. Het concert zal doorgang vinden onder de geldende coronamaatregelen:

aanmelden is verplicht en kan tot 20 november via [email protected] of telefonisch via 0655505420
een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) is verplicht

Bij meer dan 125 aanmeldingen zal de organisatie – vanwege de huidige coronaregels – kiezen voor een toewijzing in volgorde van aanmelding. In dat geval krijgt u in de week van 22 november bericht.

Cookieinstellingen