Gratis warmtescans voor woningeigenaren

Foto: CC0 via Pixabay

Zo’n vierduizend inwoners van Geleen-Centrum, Geleen-Zuid en Munstergeleen hebben in de week van 1 november een brief gekregen, met een aanbod voor een gratis warmtescan en gratis isolatieadvies.

Met deze brief wil de gemeente woningeigenaren bewust maken van de noodzaak van het verduurzamen van hun woning. Iedereen die de brief heeft ontvangen, krijgt automatisch een warmtescan, tenzij diegene zich daarvoor afmeldt.

Met een warmtescan kan zichtbaar worden gemaakt waar in de woning warmteverlies optreedt. De scans worden in een koude winternacht in november of december uitgevoerd, omdat in die periode het warmteverlies het best zichtbaar is. Dat gebeurt in samenwerking met het Regionaal Energie Loket en de firma Sobolt, die de warmtescans uitvoert.

Woningeigenaren krijgen na de warmtescan, rond de jaarwisseling, een adviesrapport, waarin staat waar het warmteverlies optreedt en welke maatregelen daartegen kunnen worden genomen (bijvoorbeeld isolatie).

Woningeigenaren kunnen met vragen over het isolatie-adviesrapport terecht bij het Regionaal Energie Loket. Dat kan vervolgens leiden tot vervolgstappen en mogelijke acties. Denk bijvoorbeeld collectieve inkoopacties die voor inwoners van Sittard-Geleen regelmatig beschikbaar zijn.

Cookieinstellingen