GGD Zuid Limburg heeft miljoenste prik gezet

<em>Bloemetje voor Milou</em>
Bloemetje voor Milou
Foto: GGD Zuid-Limburg

De GGD Zuid Limburg heeft vandaag de miljoenste prik gezet in de strijd tegen het coronavirus. Dat gebeurde op de vaccinatielocatie in Geleen.

Deze bijzondere mijlpaal is bereikt nadat exact 1 jaar en 2 dagen geleden de eerste Zuid-Limburger werd ingeënt tegen COVID-19. De boosterprik van Milou bleek de miljoenste te zijn: “Ik ben verrast vandaag deze bijzondere prik te mogen ontvangen. Blijf gezond en laat je prikken”.

Grootste vaccinatie-opdracht ooit

Op 15 januari 2021 startte de COVID-19-vaccinatiecampagne met de eerste inenting bij de XLlocatie in Maastricht. Sindsdien zet de GGD Zuid Limburg zich doorlopend in om zoveel mogelijk mensen te beschermen tegen het coronavirus, met als resultaat 1.000.000 prikken in 1 jaar tijd. De grootste uitdaging was de opdracht om alle 18-plussers binnen 6 weken tijd een boosterprik aan te bieden.
In cijfers

Soort prik        Aantal     Opkomstpercentage
--------------   -------     -----------------
1e prikken       389.674          81.4%
2e prikken       349.301          80.4%
3e prikken(1)       4.602
boosterprikken   256.423          59.2%(2)

(1) immuungecompromitteerden
(2) percentage van de volledig gevaccineerden

Boostercampagne en fijnmazig vaccineren

“Tijdens de eerste twee vaccinatierondes zette de GGD Zuid Limburg 750.000 prikken in 11 maanden tijd. Als je dat vergelijkt met de ruim 250.000 boosterprikken die we de afgelopen 8 weken hebben gezet, is dit een ongekende prestatie”, zegt Fons Bovens, Directeur Publieke Gezondheid van de GGD Zuid Limburg. “Dit is gelukt door de tomeloze inzet van ruim 600 medewerkers, van prikkers en preppers tot hosts en beveiligers.”

Bovens verwacht de komende maanden te blijven boosteren. “Er zijn de afgelopen 3 maanden 60.000 Zuid-Limburgers besmet geraakt met het coronavirus. Zij komen pas in aanmerking voor de booster 3 maanden na de besmetting. De boostercampagne zal dus nog enige tijd door lopen.

Daarnaast blijft iedereen bij ons welkom voor een eerste en tweede vaccinatie. Zowel op onze reguliere vaccinatielocaties als bij de pop-ups die we binnenkort weer gaan openen.”

Vrije inloop

Op alle vaccinatielocaties hanteren we vrije inloop voor alle COVID-19-prikken. Voorwaarde voor de boosterprik is dat je minimaal 3 maanden geleden volledig bent gevaccineerd of besmet bent geweest met het coronavirus.

Cookieinstellingen