CNME De Rollen gaat groen uit Sittards stadspark redden

<em>Geef struiken, planten, hagen en heesters een nieuwe plek!</em>
Geef struiken, planten, hagen en heesters een nieuwe plek!
Foto: screenshot

De Gemeente Sittard-Geleen is binnen het project Corio Glana bezig aan de laatste fase van de herinrichting van het Sittardse stadspark en de beken.

Het rijksmonumentale park is in 1920 door Landschapsarchitect Dick Tersteeg ontworpen. Met het herstel van de typische parkkamers wordt het oude ontwerp weer zichtbaar gemaakt. Daarvoor wordt de struikachtige beplanting op deze plek ingeruild voor andere soorten en meer bomen.

Toen bekend werd dat in het kader van een grote opknapbeurt van het Sittardse stadspark een aantal planten en struiken het veld moeten ruimen voor nieuwe aanplant schoot CNME De Rollen in actie met een reddingsplan voor het met kap en uitgraven bedreigde groen. De Tuinman van Sittard-Geleen is blij met het initiatief van Gered Groen en helpt graag mee om particulieren de kans te geven om dit groen gratis over te nemen en in de eigen tuin te herplanten. Afgelopen week werd alvast proefgegraven. De uit te graven laurierkers, spirea en hortensia maken nu een goede kans op een tweede leven, onder meer bij Scouting Sint Jozef en in de Wappertuin van Tuinen van Zuid.

Wie ook een stukje stadspark in eigen tuin wil onderbrengen is van harte welkom om op zaterdag 19 februari tussen 10:00 en 14:00 uur naar het Stadspark te komen om wat groen te komen redden. De gemeente heeft dan het zware graafwerk al gedaan. Meld je wel even aan: stuur een bericht naar [email protected] met het onderwerp ‘Gered groen doen’. Je krijgt dan bericht over waar je die dag in het park moet zijn.

Cookieinstellingen