32ste Limburgse voorronde van Kunstbende in het Toon Hermans Theater

<em>Nigel</em>
Nigel
Foto: © Kelly Bijlmakers

Op zondag 27 maart 2022, vindt na twee jaar eindelijk weer een fysieke voorronde van Kunstbende Limburg plaats.

De 32ste editie van de Limburgse voorronde wordt gehouden in het Toon Hermans Theater in Sittard.

Meer dan 60 Limburgse jongeren uit de hele provincie laten die dag in zeven verschillende categorieën hun creativiteit zien, te weten: Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater. Het programma begint om 12:30 uur en de prijsuitreiking zal rond 18:30 uur starten. De entree bedraagt 5 euro.

Van Eijsden tot Mook, ieder jaar weten honderden jongeren Kunstbende te vinden. Maanden van voorbereidingen gingen er aan vooraf: de organisatie van Kunstbende organiseerde wederom een intensieve promotietour op scholen door de hele provincie en werden er zowel fysieke als online workshops aangeboden. En opnieuw doen er in Limburg meer dan 60 jongeren mee aan deze provinciale wedstrijd, iets waar de organisatie erg trots op is.

Op zondag 27 maart laat al het aanstormend creatief talent uit onze provincie zien wat zij in huis hebben en wordt er gestreden om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Deze wordt georganiseerd op zondag 26 juni in de Kromhouthal, Amsterdam. Alle deelnemers worden per categorie beoordeeld door een professionele jury. Dit jaar heeft de organisatie van Kunstbende Limburg onder andere Ben Forte (voorprogramma van Chef ’Special in 2021, categorie: Muziek), Rosita Segers (actrice ‘De Keet’ BNN, categorie: Theater) en Mick Mazoo (categorie: DJ) kunnen strikken voor de jury.

Naast de vele optredens in de verschillende zalen van het Toon Hermans Theater wordt er ook een echte expositie ingericht. In de wandelgangen van het Theater kunnen bezoekers gratis deelnemen aan creatieve activiteiten. Ga uit je dak tijdens de Silent Disco stoelendans, laat je vastleggen door een karikaturist, trek een gekke bek in de photobooth of wordt helemaal Zen in de Calm-aan-Caravan. In samenwerking met Kaleidoscoop in Maastricht kun je zelfs je favoriete instrument leren spelen dankzij hun Music Hubtower en coach.

Deelnemers van Kunstbende maken kans op vele (stimulerings)prijzen. Denk aan workshops, een fotoshoot, kaartjes voor Pinkpop en vele optredens op verschillende pop- en cultuurfestivals tijdens de Kunstbende Limburg Zomertour. Tijdens deze Zomertour neemt de organisatie hun deelnemers mee langs grote Limburgse festivals om podiumervaring op te doen.

Limburgse voorronde Kunstbende
Locatie: Toon Hermans Theater, Sittard
Datum: Zondag 17 maart 2022
Deuren open: 12:00 uur, aanvang programma: 12.30 uur
Entree: €5,- (gratis toegang voor kinderen tot en met 6 jaar)
Info: www.kunstbendelimburg.nl

Over Kunstbende

Kunstbende is dé landelijk wedstrijd voor jong en creatief talent tussen de 13 en 18 jaar. Kunstbende organiseert komend jaar voor de 32ste keer dé landelijke wedstrijd voor jong en creatief talent. In acht verschillende categorieën, te weten: Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater, kunnen deelnemers hun eigen werk en talent laten zien. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende. Bekende artiesten die hiervan deel uitmaken zijn onder andere: Martin Garrix, Trijntje Oosterhuis (Total Touch), Jan Kooijman, Claudia de Breij, Krezip en DeWolff.

Cookieinstellingen