Parels uit Limbricht – concert in het oude Salviuskerkje

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 1 mei verzorgen drie violisten onder de titel Parels uit Limbricht een concert in het oude Salviuskerkje in Limbricht.

Lisanne Soeterbroek (viool), Ingrid Holleman (viool) en Stephanie Steiner (altviool) brengen vanaf 15:00 uur een programma met werken van diverse componisten.

Linkerfoto Ingrid Holleman, rechterfoto Stephanie Steiner (l) en Lisanne Soeterbroek(r)

Ingrid Holleman studeerde aan het Conservatorium van Maastricht. Ze is al vele jaren als docente verbonden ( geweest) aan verschillende muziekscholen en daarnaast als uitvoerend musicus actief in diverse orkesten. Ingrid is tevens sinds enige jaren dirigente van het Kamerorkest Locatelli, dat jaarlijks optreedt in het Salviuskerkje. Ook is zij sinds lange tijd verbonden aan het Arka Symfonie Orkest Maastricht.

Lisanne Soeterbroek sloot haar Master examen af met een 10 met onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Vera Beths. In 2011 was zij prijswinnaar van het Nationaal Vioolconcours Oskar Back 2007 en in 2007 kreeg zij de Kersjes van de Groenekan Vioolprijs. Zij was Young Artist in Residence van de Gelderse Muziekzomer 2008. Al op haar veertiende maakte ze haar debuut in de Grote Zaal van het Concertgebouw met het vioolconcert van Khatchaturian met het Staatsorkest van Frankfurt an der Oder. Sinds 2013 is zij eerste concertmeester van de Filharmonie van Antwerpen. In mei 2020 nam zij een solo-CD op met werken van Bach bij het label 7Mountain Records. Lisanne bespeelt een Ferdinand Gagliano uit 1773.

Stephanie Steiner volgde haar Bachelor en Masterstudie in Den Haag bij M. Biesta en R. Ephrat vervolgd door een Post Graduate Study aan het Mozarteum in Salzburg bij Professor Thomas Riebl. In 2007 soleerde zij met violiste Lisanne Soeterbroek in Mozart’s Sinfonia Concertante, i.s.m. het Atheneum Kamer Orkest o.l.v. Bas Wiegers. Stephanie remplaceerde in het Asko | Schönberg, het Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Stephanie is sinds mei 2010 aangesteld als altvioliste bij het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Lisanne en Stephanie vormen samen met Ruña ’t Hart en Douw Fonda sinds 2009 het Vespucci Kwartet. Dit kwartet heeft inmiddels een prachtige reputatie opgebouwd: zij speelden op festivals als het Grachtenfestival Amsterdam, Grachtenfestival aan de Maas, Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht en Kamermuziekfestival Hoorn. Zij waren live op de radio te beluisteren bij programma’s als Opium, Diskotabel en Spiegelzaal. Zie www.vespuccikwartet.nl. In 2014 brachten zij hun eerste CD ‘Debut’ uit met werken van Mozart en Dvořák. In 2015 traden zij op bij de opening van de nieuwe vleugel van het van Gogh-museum in het bijzijn van prinses Beatrix.

Programma

  • Corelli – Kammer-Sonata IV, op.4 (trio)
    I. Preludio. Grave
    II. Corrente. Allegro
    III. Adagio
    IV. Giga. Allegro
  • Milhaud – Sonatina pastorale for violin solo, Op.383 (1960) (vl)
    I. Entrée.
    II. Romance
    III. Gigue
  • Mozart – Duo for violin & viola No. 1 in G major, K. 423 (1783) (vl/vla)
    I. Allegro
    II. Adagio
    III. Rondeau. Allegro
  • Fairouz (1984) – Kol Nidrei (arr. L.Soeterbroek) (vl/stem)
  • Borodin – Variations in g minor on a Russian song ‘How have I offended Thee?’ (trio)
  • Händel/Halvorsen – Passacaglia (vl/vla)
  • Bach – uit de Goldberg Variaties (trio)
    I. Aria

Aanvang concert: 15:00 uur
Entree: 15 euro pp bij reserveren en 17 euro pp aan de deur (contant in envelop)
Locatie: Salviuskerkje, Platz 2 6141 AT Limbricht
Reserveren via: [email protected] of [email protected]
Telefoon: 046 4588423
www.salviuskerkje.nl

Cookieinstellingen