Geslaagd bondsfeest in Limbricht

<em>Ook HH Marcellinus & Petrus uit Geleen nam deel aan het bondsfeest</em>
Ook HH Marcellinus & Petrus uit Geleen nam deel aan het bondsfeest
Foto: SGN

Afgelopen weekend vond in Limbricht het eerste Bondsschuttersfeest in 2022 van Schuttersbond Sint Gerardus.

Het feest stond al in 2020 op de kalender maar kon vanwege de beperkingen die golden door de coronapandemie pas dit jaar doorgang vinden. Dit jaar lijkt echter weer grotendeels een ouderwets schuttersjaar te worden. Grotendeels, omdat het Zuid-Limburgs Federatiefeest dit jaar opnieuw niet zal doorgaan.

Voorafgaand aan het feest waren er diverse activiteiten georganiseerd. Zo was er een zeskamp en een feestavond in de bij de sportvelden achter het kasteel opgebouwde feesttent, met onder andere een optreden van de Limbrichtse band Season, die voor de gelegenheid een revival beleefde. Season was de afgelopen 15 jaar immers niet meer actief.

Zondag vond het eigenlijke schuttersfeest plaats met de schutterijen die zijn aangesloten bij schuttersbond Gerardus. Na binnenkomst van de schutterijen werd het feest officieel geopend en na het klinken van het Wilhelmus en het Limburgs volkslied begon de schuttersoptocht. Na terugkeer op de schutterswei begonnen de schiet- en andere wedstrijden en werd in en rond de feesttent menige pint gedronken, waarbij diverse <em>zaate hermeniekes</em> voor een uitgelaten stemming zorgden.

Op 3 juli vindt in Meijel het Oud Limburgs Schuttersfeest plaats. De schietbomen voor dat grootste schuttersevenement van het jaar staan al klaar.

bondsschuttersfeest in limbricht
Onder de schietbomen
Cookieinstellingen