Kaartverkoop Zittesje revuu ‘Oukouk’ start maandagavond 21:00 uur

Foto: Zittesje revuu

Op maandag 23 mei aanstaande gaat de kaartverkoop voor de ‘Zittesje revuu’ dan eindelijk weer van start.

Ruim 6000 kaarten gaan dan in de verkoop voor een van de negen voorstellingen van de nieuwe revue ‘Oukouk’. De voorstellingen vinden plaats op 18,19, 20, 25,26 en 27 november en 2,3 en 4 december in het Toon Hermans Theater in Sittard. Op vrijdag en zaterdag staat de voorstelling in de avond gepland, op de drie zondagen zijn er matinéevoorstellingen.

Regie

De Zittesje Revuu wordt dit jaar wederom geregisseerd door Nicole Schurgers, al voor de 5de keer. Nicole: “We zijn al lekker aan het repeteren sinds begin dit jaar, nadat met een heuse ‘Revuuzitting’ de titel van de nieuwste productie Oukouk in de carnavalsperiode bekend gemaakt was. De voorpret tijdens de repetities is enorm. Een goede voorbode voor wat deze revue gaat brengen. Mensen kunnen zich al gaan verheugen!”

Kaartverkoop Oukouk start maandagavond om 21:00 uur!

De lat voor de nieuwe revue ligt hoog, want de laatste revue ‘Hoog Bezuik’ uit 2019 was een daverend succes. Schrijver Sjef Schurgers: “En dat is nu juist de uitdaging, om daar overheen te gaan. Hoewel ik natuurlijk niet te veel kan verklappen, kan ik zeggen dat het écht spectaculair wordt. Oude en nieuwe tijden gaan magistraal in elkaar over. Een must see op alle vlakken!”

Oukouk

Oukouk is een historisch dropdrankje dat in Sittard gedronken wordt tegen hoestklachten en een bekend lied van Toon Hermans, een van de grondleggers van de revuehistorie in Sittard. In ‘Oukouk’ worden de toeschouwers meegenomen in de nieuwbouwplannen voor de voormalige Vroom en Dreesman locatie op de Markt in Sittard. Als tijdens de uitleg van de nieuwbouw de roep klinkt: “L’histoire se répète” (de geschiedenis herhaalt zich) speelt de revue zich ineens af in het jaar 1959.

En er zijn meerdere, bijzondere paralellen te trekken tussen 1959 en 2022 als het gaat om de afbraak van de volksbuurt ‘Achterom’, de eerste renovatie van het Stadspark, het verschil tussen arm en rijk, de liefde tussen mensen, het onderwijs in Sittard en de verhoudingen tussen Sittard en Geleen.

De Zittesje Revuu is een prachtige avond uit in het Toon Hermans Theater met een mix van hartelijk lachen en dan weer een traantje wegpinken. Een wervelende theatershow vol humor, actuele spitsvondigheden, zang, ballet, modern decor en live-muziek. Het is al lang geen lokale productie meer te noemen omdat zij het publiek uit alle Limburgse windstreken weet te boeien. Een groot compliment voor de meer dan 150 medewerkers, die zich hier belangeloos voor inzetten.

Kaarten voor de Zittesje Revuu zijn vanaf maandag 23 mei te bestellen via www.oukouk.nl.

Cookieinstellingen