Individuele studietoeslag opnieuw vastgesteld

Foto: SGN

Studenten die door medische omstandigheden structureel niet in staat zijn om via een baantje een extra zakcent te verdienen, kunnen onder voorwaarden gebruikmaken van de individuele studietoeslag.

Door een wetswijziging is de studietoeslag per 1 april 2022 veranderd. Daarom heeft het College van B&W van Sittard-Geleen hierover een nieuw besluit moeten nemen en de bedragen opnieuw vastgesteld. Daarbij is het uitgangspunt geweest dat het oude beleid, dat eerder aan de raad kenbaar gemaakt is, wordt voortgezet.

De hoogte van de studietoeslag is afhankelijk van de leeftijd van de student. Deze varieert in onze gemeente van ruim 90 euro voor een 15-jarige tot 323 euro voor een 21-jarige. In onze gemeente blijven we iets boven de landelijke normbedragen zitten. Ook mogen jongeren die een studietoeslag krijgen in bepaalde gevallen beperkt bijverdiensten hebben. Ook daarmee wijken wij af van het landelijk beleid, waarin staat dat jongeren met bijverdiensten (hoe weinig ook) niet voor een studietoeslag in aanmerking komen. De gemeente wil namelijk voorkomen dat jongeren, die ondanks hun handicap of aandoening, in staat zijn om naast hun studie een gering aantal uren te werken, de studietoeslag mislopen en er daardoor voor kiezen niet te gaan werken.

Jongeren die aanspraak willen maken op de individuele studietoeslag kunnen deze aanvragen via het Jongerenloket.

Cookieinstellingen