Fraai decor, veel publiek en aangenaam weer bij opvoeringen Entgen

Foto: SGN

Enkele uren nadat de kaartverkoop voor openluchtspektakel Entgen van start ging waren alle vijf de voorstellingen uitverkocht.

Zondagavond werd tegen de achtergrond van een authentiek decor voor een 250 man sterk publiek de laatste voorstelling opgevoerd.

Entgen is de titel van het door Jacques Stel, vader van de huidige kasteelheer Igor Stel, geschreven toneelstuk dat handelt over Entgen Luijten, de heks van Limbricht, de laatste vrouw die vanwege een beschuldiging van hekserij om het leven werd gebracht in wat nu Nederland is. Entgen werd in 1674 vermoord. Ze werd in ongewijde grond begraven bij de galg in Einighausen. Het door Stel geschreven toneelstuk berust deels op feiten en deels op fantasie.

Het stuk werd opgevoerd ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van het huidige kasteel. De regie van Entgen was in handen van de uit Sittard afkomstige regisseur Jeu Renkens. Aan het stuk werkte in totaal een veertigtal acteurs mee, met Elke Nieskens als Entgen in de hoofdrol. Een zeskoppig orkest zorgde voor de muzikale begeleiding. En daaromheen waren nog een kleine 20 mensen betrokken bij zaken als grime, techniek, PR, grafische vormgeving, kostuums, decor en dergelijke.

Het publiek genoot van de voorstelling. Ondanks het grote succes van Entgen komen er voor zover nu bekend geen extra voorstellingen.

Entgen
Openingsscène: de bruiloft van Entgen
Cookieinstellingen